Hoppa till innehållet

Fundedbyme noteras – spår ett börsvärde på 350 miljoner

Fundedbyme genomför en direktnotering på handelsplatsen NGM. Riktpriset indikerar ett börsvärde på 350 miljoner kronor. 

Fundedbymes vd och medgrundare Daniel Daboczy.
Fundedbymes vd och medgrundare Daniel Daboczy.Foto: Press.

Efter en tids förberedelser står det nu klart att crowdfundingplattformen Fundedbyme har godkänts för notering på handelsplatsen NGM. Den första handelsdagen kommer att ske den 8 mars för både A- och B-aktierna.

”Vi vill visa att vi är ett moget bolag. Vi vill även kunna använda vår aktie för strategiska förvärv”, säger grundaren och vd:n Daniel Daboczy.

Vi vill även kunna använda vår aktie för strategiska förvärv.

Någon nyemission är det inte tal om. Istället genomför bolaget en direktnotering. Börsvärdet avgörs av marknaden. Klart är att man har 5,4 miljoner A- och B-aktier.

”Riktpriset är 65 kronor per aktie för både A- och B-aktien”, säger Daniel Daboczy.

Det indikerar ett börsvärde på 350 miljoner kronor.

Fundedbyme är ett teknikbolag som via sin egenutvecklade digitala plattform bedriver verksamhet inom crowdfunding, det vill säga gräsrotsfinansiering till andra företag, i både Sverige och utlandet. 

Sedan 2018 äger bolaget även den betydligt större kommunikationsbyrån Laika Consulting. Köpesumman landade på runt 30 Mkr i aktier och en mindre andel kontanter, enligt tidigare uppgifter till Di Digital.

Största ägare i Fundedbyme är Daniel Daboczy med drygt 11 procent av kapitalet, följd av Laikas grundare Ingmar Rentzhog och styrelseledamoten Arnoldus Smit med 5 procent av aktierna vardera. 

Högt upp i ägarlistan återfinns även riskkapitalbolaget Aggregate Media, som ägs av ett femtontal stora mediebolag (däribland Dagens industri) och byter aktier i startups mot annonsutrymme, samt Mr Green-grundaren Mikael Pawlo.

Läs mer: Börsaktuella Fundedbyme växer – men gör fortsatta miljonförluster 

Fundedbyme har enligt egen utsago förmedlat kapital till över 470 företag från 25 olika länder under de senaste åren, med en total insamlingsvolym på 550 miljoner kronor. 

Målsättningen var att notera bolaget redan i fjol, men processen fördröjdes av olika anledningar. Under det första halvåret 2018, de senaste tillgängliga finanserna, omsatte Fundedbyme knappt 5,2 Mkr med en förlust på 4,9 Mkr.

Om man lägger till Laika Consultings omsättning under det första halvåret i fjol noterade Fundedbyme-koncernen intäkter på totalt 21 Mkr, pro forma, med ett positivt resultat på 0,7 Mkr.

Fullständiga helårssiffror släpps den 28 februari. 

Trots låg omsättning tycker Daniel Daboczy att Fundedbyme är redo för börsen.

”Jag tycker det. Vi har haft många delägare och stor transperens under åren. Vi bedömmer att vi har mycket potential kvar att växa”, säger han.

Personalen på Fundedbyme firar bolagets stundande börsnotering.
Personalen på Fundedbyme firar bolagets stundande börsnotering.
Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera