Annons

Furhat Robotics fyller på kassan - vill bli robotikens Appstore

Foto: Furhat Robotics
Furhat Robotics tar in 2,5 miljoner dollar, motsvarande 20 miljoner kronor, från Balderton Capital och LocalGlobe. Nu ska bolaget ta sin plattform till nästa nivå. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Furhat Robotics grundades i Stockholm och har som vision att bygga en socialt intelligent robotikplattform för interaktioner mellan människa och maskin. För att ta plattformen till nästa nivå har man nu tagit in 20 Mkr i såddfinansiering och planerar att att dubbla personalstyrkan. 

"Vårt mål är att bygga ett ekosystem av företag kring plattformen och hjälpa dem bygga mer komplexa applikationer. Vi vill att Furhat ska bli standardplattformen för utveckling av socialt intelligent robotik", säger Samer Al Moubayed, vd och medgrundare av Furhat Robotics.

Läs mer: Han gör miljonkonstverk av robotar 

Furhats affärside är alltså att bygga en plattform och operativsystem för interaktionen mellan människor och maskiner för att sedan låta andra utveckla olika funktioner ovanpå Furhats plattform. Ungefär som Appstore fungerar i Apples-ekosystem. 

"Idag är det mycket enklare för folk att förstå kraften i röststyrning genom till exempel Amazons Alexa och Google Home. Vi fokuserar dock på väldigt långa och meningsfulla sociala interaktioner som att lära någon ett språk vilket är mycket mer invecklat", säger Samer Al Moubayed. 

Furhat används för tillfället bland annat som en lärarassistent i flera skolor i Stockholm och bolaget har även ett samarbete med Honda som utvecklar Furhat som ett konversationsverktyg för äldre människor i hemmet. 

Läs mer: Nordnet lanserar robotrådgivare: ”Helt ny affärsmodell”

"Nu finns det ett stort intresse att detta till nästa nivå och ta Furhat till användarna. Vi kommer antagligen dubbla antalet anställda och arbetar på en ny teknik som vi hoppas kommer ta oss ett steg närmare att bli en internationell standardplattform", säger Samer Al Moubayed. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies