Annons

Fyndiq åter på stabil grund – närmar sig lönsamhet

Fyndiqs grundare och vd Fredrik Norberg
Fyndiqs grundare och vd Fredrik Norberg
Lågprissajten Fyndiq ser ut att vända skutan efter den ansenliga förlusten 2018. Siffrorna för 2019 visar att bolaget närmar sig lönsamhet – och vd:n talar om tillväxt i år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Marknadsplatsen Fyndiq, som i praktiken fungerar som en mellanhand för handlare och konsumenter på nätet, ser ut att göra comeback efter flera svåra år. Det rapporterar nyhetssajten Breakit, med hänvisning till Fyndiqs årsredovisning för 2019.

Under 2018 omsatte Fyndiq 327 miljoner kronor med ett minusresultat på 43 miljoner kronor. 

I fjol minskade förlusten till 3,5 Mkr, efter finansiella poster. Omsättningen stod dock och stampade på 331 miljoner kronor. 

”Det stora fokuset har varit på att få rätt försäljning och vi har varit smartare i vår marknadsföring vilket lett till något minskad tillväxt jämfört med året innan”, säger Fyndiqs grundare och vd Fredrik Norberg till Breakit.

Läs mer: Jessica Schultz lämnar Fyndiqs styrelse 

Under 2019 skrotade Fyndiq sin satsning på appen Superbilligt, en slags kopia av kinesiska lågprisappen Wish. Man inledde även en försäljningsprocess av bolaget, som lades ner. 

Enligt vd:n ökade omsättningen med 40 procent under årets första fem månader, jämfört med motsvarande period förra året. 

Läs mer: Karl-Johan Persson långsiktig delägare i Fyndiq

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer