Annons

Fyndiq sparkar en fjärdedel av personalen

Medgrundaren Dinesh Nayar uppger att Fyndiq sparkar 28 procent av sin personalstyrka.
Medgrundaren Dinesh Nayar uppger att Fyndiq sparkar 28 procent av sin personalstyrka. Foto: Sammy Steen
E-handelssajten Fyndiq avbryter sin expansion i Tyskland. Beslutet betyder att bolaget sparkar 28 procent av sin personal.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Lågprisbolaget Fyndiq fungerar som en marknadsplats för handlare som vill sälja produkter billigt över nätet. Bolaget som ibland brukar kallas "nätets Ullared", har haft en stark tillväxt sedan starten 2009. 2012 omsatte bolaget knappa 18 miljoner kronor. I fjol hade omsättningen vuxit till över 300 miljoner kronor. 

Fyndiq har haft som strategi att satsa på tillväxt före vinst och under sommaren 2015 lanserades e-handelssajten i Tyskland. Då sade medgrundaren Dinesh Nayar att kapital från Northzone och Industrifonden öronmärks för lanseringen i det första landet utanför Sverige. Nu ändrar Fyndiq fokus och backar från den tyska marknaden.

Läs även: Fyndiq drar till Tyskland

I ett meddelande säger Dinesh Nayar att bolaget ska fokusera helt på hemmamarknaden i Sverige framöver. Därmed stänger bolaget ned sin tyska sajt men låter tyska handlare sälja sina varor i Sverige genom bolagets svenska sajt.

”Detta innebär att vi idag meddelar vår personal att 28 procent av tjänsterna på Fyndiq kommer att upphöra. Vi jobbar nu med att säkerställa att de som drabbas tas om hand på bästa sätt”, skriver Dinesh Nayar.

Läs mer: Fyndiq: ”Om ett år står mobilen för halva omsättningen

Fyndiq har samlat på sig förluster på över 30 Mkr. Men bolaget har inte haft några problem att få in riskkapital och har tagit in drygt 200 Mkr från investerare som Northzone och Industrifonden. 

I februari rapporterade Di Digital att även H&M:s vd Karl-Johan Persson gick in som delägare i Fyndiq när bolaget tog in ytterligare 26 Mkr.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies