Hoppa till innehållet

Fyra bolag tävlar på Health Tech Pitch Day

Nu är det klart. Di Digitals redaktion har valt ut de fyra som ska pitcha vid Heath Tech Pitch Day på i Stockholm onsdag. 

Micael Gustafsson, vd Learning to sleep, Magnus Ljungman, vd Doctrin, Ann Du, vd för ScioVR, och Philip Siberg, vd Coala Life.
Micael Gustafsson, vd Learning to sleep, Magnus Ljungman, vd Doctrin, Ann Du, vd för ScioVR, och Philip Siberg, vd Coala Life.

Över 30 startupbolag sökte. Nu är det klart vilka som får pitcha vid Di Digitals evenemang Heath Tech Pitch Day som hålls på Epicenter i Stockholm nu på onsdag den 6 september.

Bolagen har valts ut för deras nydanande och potentiellt skalbara innovationer. Vinnaren direktkvalificerar sig till delfinalen av Startup Tour, Di Digitals jakt på nästa tech-succé som kickar igång i Stockholm den 27 september. 

Health Tech Pitch Day syftar till att lyfta fram de mest innovativa health tech-bolagen i Sverige. Evenemanget samlar även entreprenörerna, makthavarna och investerarna som sitter inne med nya digitala lösningar inom vården.

Vid sidan av pitchtävlingen får publiken möta Anne Kihlgren, vd och grundare på Dynamic Code (NTL), som berättar hur hon lyckas ta in riskkapital från Backing Minds och via crowdfundingsajten Pepins. De får även möta Krys (NTL) vd Johannes Schildt, som lovar att tala ut om utmaningarna med bolagets snabba expansion. 

Läs mer: Nu är Kry ett miljardbolag

Se Aurore Belfrage från EQT ge sina bästa pitch-tips: 

Bolagen som pitchar är:


ScioVR
Foto:
Bolagets VR-utrustning och vd Ann Du.

Utvecklar vårdlösningar med hjälp av virtuell verklighet, VR och Augmented Reality, AR. Främsta produkten är ett virtuellt operationsrum där kirurger kan öva sig på att operera på patienter. Tekniken syftar till att öka kvalitén i vården, sänka kostnader och rädda liv. 

Grundades: 2016
Hemvist: Stockholm
Omsättning 2016: 1,1 Mkr
Resultat 2016: 211 000 kr
På scen: Ann Du, vd

Coala Life (NTL)
Foto:
Coala Lifes trådlösa hjärtmonitor och vd Philip Siberg.

Med sin trådlösa hjärtmonitor vill Coala Life minska oron för ­allvarliga hjärtsjukdomar och även kunna flagga för om någon ligger i riskzonen.

”Coala hjälper till med att minska andelen onödiga vårdbesök rela­terade till hjärtat, möjliggör effektivare hjärtutredningar och bidrar till att upptäcka symtom för hjärtsjuk­domar i ett tidigare skede än i dag. Hundratusentals svenskar lever exempelvis med hjärtflimmer utan att ens veta om det och att upptäcka symptomen i tid kan vara helt av­görande”, säger vd Philip Siberg.

Läs mer: Näringslivstopparna satsar fler miljoner i Coala Life 

Grundades: 2004
Hemvist: Stockholm
Omsättning 2016: 117 000 kr
Resultat 2016: -42 Mkr
Riskkapital: 76 Mkr från bland andra Johan Qviberg och Anders Nyrén
På scen: Philip Siberg, vd

Learning to Sleep (NTL)
Foto:
Micael Gustafsson med medgrundaren till Learning to Sleep Peter Boye.

Learning to Sleep var tidigt ute med sin sömnteknologi. 2013 lanserade de en webbtjänst som de hade utvecklat i samarbete med Pfizer. 2016 blev Learning to Sleep det enda icke-amerikanska bolaget som under tre månader medverkade i den prestigefyllda Silicon Valley-acceleratorn Plug and Play.

Läs mer: Learning to sleep lanserar tjänst för att minska jobbstress

Grundades: 2010
Hemvist: Malmö
Omsättning 2016: 223 000 kr
Resultat 2016: -1,2 Mkr
Riskkapital: 4 Mkr från bland andra Sciety och Dendera Ventures
På scen: Micael Gustafsson, vd

Doctrin (NTL)
Foto:
Doctrins vd Magnus Ljungman.

Doctrin utvecklar smarta e-hälsoverktyg som är enkla att använda, ökar patienternas delaktighet, och utgår från vårdens behov. Ambitionen är att hjälpa sjukvården förbättra vårdkvaliteten, korta vårdköer och förbättra resursutnyttjandet.

Bolaget grundades 2016 och har i dag ca 20 medarbetare med en mix av läkare, forskare, it-utvecklare och processexperter. 

Grundades: April, 2016
Omsättning 2016: 233 000 kr
Resultat 2016: -1,2 Mkr
Riskkapital: 33 Mkr från bland andra Capio, Norrsken Foundation och Add Health Media
Hemvist: Stockholm
På scen: Magnus Liungman, vd och grundare

Juryn som utser två finalister är:
Johan Höglund,
Tieto
Ulf Andersson, Medion 
Björn Olander, Healhtcap 
Nina  Rawal,  Industrifonden  

Utöver detta gästar Daniel Forslund (L), innovationslandstingsråd i Stockholms läns landsting. Han får tre minuter på sig att pitcha hur Sverige ska bli bäst på e-hälsa 2025. Han grillas då av en jury bestående av de pitchande startupbolagen.

Di TV: Hälso-investerarnas hetaste trender

Health Tech Pitch Day är ett samarbete mellan Di Digital, Dagens Medicin och Digital Hälsa. Moderatorer på scen är Di Digitals reporter Jonas Leijonhufvud och Dagens Medicins chefredaktör Christina Kennedy. De två har tidigare samverkat vid Health Tech Hub med tre frukostseminarium i Almedalen i somras.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera