Hoppa till innehållet

G5 stämmer spelutvecklare

Det börsnoterade spelbolaget G5 Entertainment stämmer en spelutvecklare för kontraktsbrott. Aktien faller efter nyheten.

Vlad Suglobov, vd för G5 Entertainment.
Vlad Suglobov, vd för G5 Entertainment.Bild: G5 Entertainment/Skärmdump

G5 Entertainment har lämnat in en stämningsansökan mot spelutvecklingsbolaget Mytona. Stämningen rör ett kontraktsbrott kring ett licensavtal mellan parterna från den 2 maj 2012 rörande spelet ”The Secret Society”.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I stämningsansökan hävdar G5 att Mytona har underlåtit att prestera i enlighet med licensavtalet och felaktigt vägrat förlänga licensavtalet bortom den avtalade första femårsperiod som tar slut i november 2017.

Läs mer: Storslam för svenska spel – här är titlarna som sålde mest

G5 yrkar skadestånd för utebliven vinst, både historisk och framtida, samt att domstolen ska fastställa motpartens kontraktuella åtaganden samt yrkar annan gottgörelse för skada föranledd av Mytonas avtalsbrott.

G5:s stämningsansökan syftar även till att bevaka rättigheter som spelbolaget hävdar att de besitter i förhållande till Mytonas spel ”Seeker's Notes”, i vilket G5 gör gällande en avtalsenlig rätt enligt licensavtalet att delta ekonomiskt, samt yrkar skadestånd, fastställelse av parternas kontraktuella förhållanden och annan gottgörelse av Mytona.

”G5 och Mytona har haft ett långt och framgångsrikt samarbete där bolagen tillsammans gjort The Secret Society till en stor framgång i sin genre. Trots att vi för tillfället ser bättre framgång och tillväxt i vissa av våra andra spel, fortsätter TSS att vara ett välpresterande spel i vår spelportfölj. Vi bedömer att våra åtgärder är både nödvändiga och berättigade”, säger G5:s vd Vlad Suglobov.

G5 är noterat på Stockholmsbörsen. Aktien föll inledningsvis med 6 procent på tisdagen för att sedan återhämta sig något. Vid klockan 14.15 på tisdagen ligger aktien på minus 3,9 procent (följ kursen här). G5 har varit en riktig kursraket och det senaste året har aktien stigit med över 200 procent.

Di Digital / Direkt

Läs mer: Så kuppade Roburs techfond in sig i Paradox

Innehåll från ChargeNodeAnnons

Optimera elbilsladdningen och spara pengar

En smart laddtjänst är ett viktigt verktyg för företag och fastighetsägare som vill hålla nere sina elkostnader och samtidigt tillhandahålla elbilsladdning.

Senast 2027 ska alla svenska elnätsföretag ha infört effektbaserad prissättning vilket innebär debitering utifrån effektuttag. Redan idag tillämpas modellen bland elnätsföretagen eller så planeras det för fullt för ett införande. Med effektbaserad prissättning ska man motiveras till att sprida ut sin elanvändning. Detta innebär att man undviker effekttoppar vilket främjar effektivt nätutnyttjande. 

Elbilsladdning och effektbaserad prissättning kan därför innebära problem om man inte tänker till från start. Med ChargeNodes smarta ladd- och betaltjänst är det möjligt att plana ut effektkurvan och därigenom slippa dyra effektavgifter. Användarna anger avresetiden i företagets app och sedan prioriterar ladd- och betaltjänsten i vilken ordning bilarna ska laddas. 

– Vårt laddsystem har funktionen lastbalansering i kombination med en smart laddtjänst så att medlemmarnas bilar laddas utifrån parkeringstid. Det är alltså kombinationen av lastbalansering och smart laddtjänst som gör att anläggningsägaren kan hålla nere sin elanvändning och därigenom slippa dyra effektavgifter, säger Richard Forssell på ChargeNode.

En annan fördel är att ChargeNodes laddsystem med sin centraliserade laddstyrning har betydligt färre komponenter än traditionella lösningar. Det innebär effektiv och billig förvaltning efter garantiperiodens slut. 

– Vi rekommenderar att företag och fastighetsägare tänker igenom hur laddinfrastrukturen ska förvaltas över tid, säger Richard Forssell.

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ChargeNode och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera