Annons

Game of Thrones-skaparna går till Netflix – för miljardbelopp

David Benioff (tv) och D. B. Weiss vid premiären av Game of Thrones sista säsong i april 2019.
David Benioff (tv) och D. B. Weiss vid premiären av Game of Thrones sista säsong i april 2019. Foto: AP
Tv-skaparna David Benioff och Dan Weiss lämnar HBO för Netflix i en affär som enligt uppgift är värd nära 2 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

David Benioff och Dan Weiss, som har varit så kallade ”showrunners” för HBO:s tv-succé Game of Thrones, har varit flitigt uppvaktade den senaste tiden.

Såväl Disney som Amazon uppges ha varit intresserade av att rekrytera tv-duon. Men det blev Netflix som drog det längsta strået.

”Vi är oerhört glada att välkomna dessa mästerliga hisstorieberättare till Netflix”, säger bolagets innehållschef Ted Sarandos, som också sitter i Spotifys styrelse, i ett uttalande.

Enligt källor till Hollywood Reporter är det mångåriga avtalet värt sammanlagt 200 miljoner dollar, eller omkring 1,9 miljarder kronor.

Netflix adderade 2,7 miljoner prenumeranter under andra kvartalet, vilket var nästan hälften av siffran marknaden förväntat sig.

Nyligen framkom det att Disney kommer att lansera ett paketerbjudande för samma pris som en fullprisprenumeration på Netflix.

Paketet kommer att rymma Disneys egna streamingtjänst samt Hulus utbud av tv-serier och filmer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer