Annons

Genombrottsaffär dubblar bluffkontrollantens omsättning

Jone Sølvik, vd för kontrollbolaget Inyett.
Jone Sølvik, vd för kontrollbolaget Inyett.
Bluffakturor kostar företag och kommuner miljardbelopp varje år. Nu gör den digitala bluffkontrollanten Inyett en genombrottsaffär med PwC. Avtalet är värt 10 miljoner kronor redan det första året.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Helsingborgsbolaget Inyett arbetar med automatiserad ekonomisk kontroll av kunder, leverantörer och betalningar. När en kund skickar en faktura till betalning och fakturan skannas så går en kopia till Inyett. Där kontrolleras fakturan mot en databas och varje betalningsmottagare kontrolleras.

Inyett kontrollerar till exempel om mottagaren är ett registrerat blufföretag, om beloppet är orimligt högt, om man betalat fakturan tidigare, om mottagaren har skulder hos Kronofogden, om mottagaren saknar F-skattsedel eller om betalningen går till ett bolag där den egna personalen är aktiv. Inom en minut får kunden via mejl ett besked om fakturan ska betalas eller om den bör stoppas.

På sikt vågar jag påstå att det här avtalet är värt 40–50 miljoner kronor per år.

Inyett har omkring 300 kunder inom den offentliga sektorn, som står för cirka 85 procent av bolagets intäkter. Även byggbranschen med bolag som Peab finns bland kunderna.

Nu går Inyett in på en ny marknad när man sluter avtal med revisionsbyrån PwC. För Inyett, som omsatte 12,8 Mkr under 2015/16, är affären initialt värd omkring 10 Mkr.

”På sikt vågar jag påstå att det här avtalet är värt 40–50 miljoner kronor per år. Pengarna är så klart viktiga, men för oss är det  här den bästa kvalitetsstämpeln vi kan få. PwC är inte bara revisorer utan också rådgivare och de kan även hjälpa oss i produktutvecklingen”, säger Jone Sølvik, vd för Inyett.

Läs även: Bluffkontrollanten Inyett siktar på börsen

Affären innebär att PwC:s samtliga kunder får tillgång Inyetts tjänster.

”Vi arbetar aktivt för att våra rådgivare och revisorer ska ha ett stort förtroende i både näringslivet och i samhället. Vår bransch präglas av enorma och snabbt ökande ekonomiska flöden och datamängder, och PwC har som mål att vara först med att erbjuda både anställda och kunder den senaste automatiserade tekniken för att öka tryggheten och minimera risker i alla affärstransaktioner”, säger Gey Widengren, partner på PwC Sverige.

Di Digital har tidigare berättat att Inyett har tagit in närmare 6 Mkr från Örjan Johansson, som bland annat är styrelseordförande i börsnoterade Hövding och förbereder en börsintroduktion. I och med affären med PwC expanderar Inyett och öppnar kontor i Göteborg.

”Vi växer i snabb takt och det här avtalet, tillsammans med den investering vi fick in från Örjan Johansson, gör att vi kan trycka gasen i botten”, säger Jone Sølvik.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer