Annons

Getspelet går som tåget – 88 miljoner i vinst i fjol

Goat Simulator är skapat av Coffee Stain Studios i Skövde.
Goat Simulator är skapat av Coffee Stain Studios i Skövde. Foto: Press
Coffee Stain Studios, som står bakom succéspelet Goat Simulator, slår sin egen prognos och kammar hem 88 miljoner kronor i vinst för 2015.    
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital kunde i januari rapportera att den Skövdebaserade speltillverkaren Coffee Stain Studios räknade med en omsättning på över 100 Mkr för 2015. Vinsten skulle uppgå till mellan 70 och 80 Mkr.

Men spelet gick ännu bättre än så.

Coffee Stains färska årsredovisning visar att bolaget omsatte 127 Mkr i fjol, en ökning med 43 procent jämfört med 2014. Vinsten hamnade på 88 Mkr, vilket är 38 procent högre än under föregående år.

I fjol lanserade spelbolaget Goat Simulator för Xbox och Playstation tillsammans med den brittiska studion Double Eleven, vilket enligt bokslutet ska ha bidragit till det starka resultatet.

Goat Simulator släpptes redan 2014 men låg och nafsade på topp-tio listor över de populäraste betalspelen i nästan alla länder under den gångna julen.

Coffee Stain Studios vd Anton Westbergh sa till Di Digital i januari att bolaget skulle fortsätta att vidareutveckla spelet under 2016.

Läs även: High score för svenska spelbolag

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer