Annons

Gjorde dålig bostadsaffär – nu tvingas startup-grundaren sälja aktier

Patrik Arnesson tvingades sälja aktier i Football Addicts efter att ha gjort en dålig bostadsaffär.
Patrik Arnesson tvingades sälja aktier i Football Addicts efter att ha gjort en dålig bostadsaffär. Foto: Jack Mikrut.
Football Addicts grundare Patrik Arnesson har inte velat släppa in investerare i sitt bolag. Men efter en dålig bostadsaffär öppnar han nu dörren för affärsängeln och Mr Green-grundaren Mikael Pawlo.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbolaget Football Addicts (NTL) står bakom fotbollsappen Forza Football, med tre miljoner användare, och livesändnings-apparna ”Inifrån”. Bolaget har bestämt tackat nej till nytt kapital från investerare och har endast fått in nya ägare genom att befintliga delägare har sålt av sina andelar.

Läs även: Football Addicts ska hjälpa fotbollsklubbar att casha in

Grundaren Patrik Arnesson, som är mån om att behålla kontrollen över sitt bolag, tog under fjolåret ett miljonlån på sin bostad för att fylla på sin andel av röststarka A-aktier i sitt holdingbolag. 

Men ibland går bostadsmarknaden emot en. Patrik Arnesson köpte dyrt i Stockholm och sålde billigt i Göteborg. 

”Helt plötsligt ringde banken upp och meddelade att pengarna inte räckte för att betala lånen”, säger Patrik Arnesson. 

Han var tvungen att lösa situationen och beslöt sig för att sälja ett antal röstsvaga C-aktier i bolaget. Han hade tidigare blivit introducerad till affärsängeln och Mr Green-medgrundaren Mikael Pawlo (NTL) av Niklas Agevik på Instabridge (NTL).

 

Helt plötsligt ringde banken upp och meddelade att pengarna inte räckte för att betala lånen.

 

”Mikael Pawlo är en skön lirare och med sina kontakter i gambling och som styrelseledamot i Djurgården är han perfekt för oss”, säger Patrik Arnesson.

Läs även: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Mikael Pawlo

Mikael Pawlo uppger att han har fullt upp med sitt eget startupbolag Red Flag (NTL) och att den passiva investeringen i Football Addicts passar honom.

”Både jag och Patrik gillar internet och fotboll. Sen så gillar jag Football Addicts otroligt mycket men jag har en egen startup och vill inte vara operativ i ett annat bolag”, säger Mikael Pawlo.

Foto: Joey Abrait

Medgrundaren till Mr Green Mikael Pawlo har köpt in sig i Football Addicts efter att grundaren gjorde en dålig bostadsaffär.

Varken Patrik Arnesson eller Mikael Pawlo vill uppge den exakta summan som Mikael Pawlo investerar genom sitt bolag Derzhava. Däremot uppgår den till över 1 miljon kronor enligt Mikael Pawlo.

Både jag och Patrik gillar internet och fotboll.

Football Addicts hade en omsättning på 27 miljoner kronor under 2015 och kommer att göra ett bättre 2016.

”Vi tjänar pengar. Jag vet inte exakt hur mycket vi kommer att göra i omsättning för det här året ännu, mycket beror på vad som kommer in runt jul, men vi kommer definitivt öka omsättningen i år”, säger Patrik Arnesson.

Fotnot: NTL-länkarna i texten går till Nordic Tech List, en databas med bolagen och investerarna i den nordiska startupsektorn.


Läs även: Så gick Football Addicts från flopp till succé
Foto: Bo Håkansson
Göteborgsbolaget Football Addicts når idag över tre miljoner användare och gjorde en vinst på 4-5 Mkr i fjol. Men historien hade kunnat ta en annan vändning. “Vår första produkt var bara skit”, säger grundaren Patrik Arnesson.


 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer