Annons

Goda tider för Amazon: Behöver anställa 100.000

Foto: Ross D. Franklin
E-handelsjätten Amazon anställer 100.000 personer till sina lager och logistikkedjor för att möta en växande efterfrågan till följd av coronaviruset, rapporterar CNCB.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Antalet beställningar gjorde på nätet har ökat kraftigt i spåren av en coronavirusets utbrott. För att möta den ökade efterfrågan planerar Amazon att anställa 100.000 personer i bolagets verksamhet i USA.

Bolaget har även beslutat att höja lönen för anställda som arbetar inom lager och logistik med 2 dollar i timmen.

Amazon uppmanar personer som förlorat sina jobb till följd av coronavirusets utbrott att söka och nämner anställda i hårt drabbade branscher som exempelvis hotell-, restaurang- och flygindustrin.

”Vi vill att dessa människor ska veta att vi välkomnar dem till våra team till dess att saker återgår till det normala och deras arbetsgivare har möjlighet att återanställa dem”, skriver bolaget.

På lördagen meddelade Amazon att flera av bolagets standardprodukter är slut i lager och att leveranstiderna har blivit längre tillföljd av den ökade efterfrågan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer