Annons

Goodbye Kansas investerar i dansk speldoldis

Goodbye Kansas Game invest tar första steget utanför Sverige och går in i Danmark. Spelinvestmentbolaget betalar 3 miljoner kronor för drygt 20 procent av spelstudion Framebunker, som startats av veteraner från spelmotorn Unity.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Affären blev klar för en månad sedan, men avslöjas först nu lagom till nästa veckas spelutvecklarkonferens i San Francisco, Game Developers Conferens, GDC.

”Vi har följt dem i snart ett år”, säger Per-Arne Lundberg, vd på Goodbye Kansas Game Invest.

Spelstudion Framebunker har sin bas i Köpenhamn. Den startades av avhoppare från Unity Technologies, en av de mest använda spelmotorerna i spelvärlden. 

Studions grundare Nicholas Francis, Emil Johansen och Charles Hinshaw har legat lågt fram till nu, men har tre spel på gång. Det första, ”Static Sky”, är ett taktiskt actionspel i cyberpunkmiljö med planerad lansering i slutet av 2019 till formaten pc, Switch, iOS, Xbox One och Playstation 4. De söker för närvarande en förläggare till spelet.

”Goodbye Kansas Game Invest delar vår passion och med deras hjälp kan Framebunker växa till en studio i världsklass”, kommenterar Charles Hinshaw.

Läs mer: Heta Goodbye Kansas tar in 108 miljoner – öppnar kontor i LA 

I finansieringsrundan, som totalt är på drygt 5 Mkr, deltar även Raw Furys vd Jonas Antonsson. Enligt uppgift finns ytterligare en veteran från den svenska spelbranschen med bland investerarna.

”Pengarna Framebunker tar in nu räcker i 12 till 15 månader. Vi räknar med att stötta Framebunker med både cash och kompetens även vid nästa runda”, säger Per-Arne Lundberg.

I klartext skulle det kunna betyda ytterligare 3 till 5 Mkr, vilket hittills normalt varit de summor spelinvestmentbolaget går in med.

Det här är den tionde aktiva investeringen Goodbye Kansas Game Invest gör sedan 2016 och för första gången går bolaget utanför Sveriges gränser.

”Vi ser det som att vi investerar i mer än en spelstudio. Alla våra partnerbolag kommer dra nytta av samarbetet”, kommenterar Henrik Jonsson, exekutiv producent på Goodbye Kansas Game Invest.

Läs mer: Flygande start för nytt hästspel – Goodbye Kansas går in med miljoner

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer