Annons

Google-grundaren skippade stämman – igen: ”Skandalöst”

Larry Page har inte deltagit i något styrelsemöte sedan 2016.
Larry Page har inte deltagit i något styrelsemöte sedan 2016. Foto: Seth Wenig/AP
Ett hundratal anställda protesterade under Google-ägaren Alphabets årsstämma på onsdagen. Samtidigt rasade flera ägare mot att grundaren Larry Page fortsätter att bojkotta styrelsemöten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Larry Page, Alphabets vd, har inte deltagit i något styrelsemöte sedan 2016.

Senast på onsdagen skippade Google-grundaren Alphabets årsstämma, vilket fick flera höga chefer inom koncernen att fråga var han befann sig.

En aktieägare kallade Larry Pages frånvaro ”skandalös”, rapporterar The Information med hänvisning till källor.

Utanför Alphabets högkvarter i Mountain View protesterade ett hundratal anställda och aktieägare mot Alphabets riktlinjer kring sexuella trakasserier och försök att bygga en specialkonstruerad sökmotor för den kinesiska marknaden. Det rapporterade bland andra Recode.

På stämman lades 13 förslag som gällde riktlinjer kring sexuella trakasserier, rättigheter för konsulter som jobbar för Alphabet och ansvarsutkrävande av bolagets högsta chefer. Samtliga förslag röstades ned.

Grundarna Larry Page och Sergery Brin, som grundade Google i Silicon Valley 1998, äger tillsammans en majoritet av aktierna i Google.

I dag hamnar grundarduon på Forbes lista över världens rikaste, med förmögenheter på omkring 50 miljarder dollar, eller 470 miljarder svenska kronor, var.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer