Annons

Google-köp skapar oro: ”Jag slängde min Fitbit i soporna i dag”

Googles vd Sundar Pichai.
Googles vd Sundar Pichai. Foto: TT
Tidigare Fitbit-användare vänder sig emot Googles köp av bolaget. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Alphabetägda Googles köp av hälsoteknikföretaget Fitbit, för 2,1 miljarder dollar, har skapat oro bland många av Fitbits nuvarande användare. Det skriver Guardian.

Läs mer: Google köper smart träningsklocka för miljarder 

Genom Fitbit-armbanden sparas kontinuerligt användarnas personliga hälsodata - från hur många steg de tar varje dag till hur ofta de andas, eller när de har menstruation - och farhågorna är att Google ska använda all denna data till att sälja skräddarsydda annonser.

I en bloggpost har Fitbit lovat att de 28 miljoner användarnas hälsodata inte kommer att säljas, eller användas i Googles annonsaffär.

”Konsumenternas förtroende är grundläggande för Fitbit. Starkt privatlivsskydd och riktlinjer för säkerheten har varit en del av Fitbits DNA sedan dag ett, och det kommer inte att förändras”, skriver bolaget i ett uttalande.

Men långtifrån alla Fitbitanvändare har låtit sig övertygas. Under den gångna helgen har många enligt Guardian klagat i olika medier över Googles köp. ”Jag slängde min Fitbit i soporna i dag” och ”jag tänker sälja min Fitbit och radera mitt konto” är ett par av många kommentarer på sociala medier.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer