Hoppa till innehållet

Google köper startup i Umeå

Google köper Umeåbolaget Limes Audio, enligt ett inlägg på techjättens blogg. Förvärvet av det svenska ljudbolaget ska förbättra Googles mötestjänster.

Lena Fridlund Forsgren, investeringsansvarig på Partnerinvest Norr, Fredrik Lindström, grundare av Limes Audio, Sandra Finér, föredetta vd på Limes Audio, Markus Olsson, vd på Fort Knox Förvaring, Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.
Lena Fridlund Forsgren, investeringsansvarig på Partnerinvest Norr, Fredrik Lindström, grundare av Limes Audio, Sandra Finér, föredetta vd på Limes Audio, Markus Olsson, vd på Fort Knox Förvaring, Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

Limes Audio (NTL) grundades 2007 av Fredric Lindström and Christian Schüldt. Målet var att förbättra ljudkvalitén på konversationer oavsett vilken miljö personerna befann sig i eller vad avståndet mellan dem var. Limes Audio har tagit fram en mjukvara som enligt bolaget är en av de bästa för att ta bort ekot som ofta tillkommer i samtal över telefon och på nätet.

Under torsdagen blev det känt att Google köper Limes Audio för en ej offentliggjord summa. På Googles blogg skriver techjätten att i och med att fler och fler använder sig av videokonferenser är det av yttersta vikt att det finns kostnadseffektiva lösningar för bra ljudkvalité.

”En av de största utmaningarna för en bra videokonferens är ljudkvaliteten. I dag är mötesrummen i olika former och storlekar vilket kan vara utmanande för akustiken. Dessutom kan en dålig internetuppkoppling förhindra bra kvalité på videokonferenssamtal”, skriver Googles produktchef Serge Lachapelle på bloggen.

”Limes Audio har byggt lösningar som tar bort störande brus, förvrängningar och ekon som kan påverka videokonferenser och telefonmöten negativt.”

Läs även: Apple prisar svenska musikappen Auxy

Limes Audio har i dag kontor i Umeå, Stockholm och Palo Alto och har cirka 20 anställda. Under 2015 hade bolaget en omsättning på 18,8 miljoner kronor och en förlust på 2,3 Mkr.

På ägarlistan finns såväl Fort Knox Förvaring och Partnerinvest Norr, som deltog i en nyemission på 20 Mkr i fjol. Även statliga Almi Invest och Inlands Innovation, som ägde 35 procent av bolaget vid försäljningstillfället, har investerat i Limes Audio.

Limes Audio skriver på sin hemsida att alla förfrågningar om förvärvet ska besvaras av Google. Grundarna gör däremot ett skriftligt uttalande

”Vi är mycket glada över att gå över till Google, där vi kommer att fortsätta att jobba i linje med vår passion och fortsätta att arbeta för att alla röstsamtal ska låta lika högt och tydligt, oavsett avståndet eller miljön.”

Läs även: Bekräftat: Facebook köper dansk Tobii-konkurrent

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera