Annons

Google lovar 90 miljarder kronor till Indien

Googles vd Sundar Pichai är född och uppvuxen i Indien.
Googles vd Sundar Pichai är född och uppvuxen i Indien. Foto: Michael Sohn.
Techjätten Google utlovar nu att investera motsvarande 90 miljarder kronor i Indien under en sjuårsperiod.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den amerikanska it-jätten Google planerar att plöja ned 10 miljarder dollar, motsvarande drygt 90 miljarder kronor, i Indien över de kommande fem till sju åren.

Det uppger vd:n Sundar Pichai, som själv är född och uppvuxen i landet, rapporterar Techcrunch.

Satsningen sker via nya fonden, Google for India Digitalization Fund. Som dess namn antyder är fokus på den digitala ekonomin i landet.

Förutom direkta företagsinvesteringar ska Google också ingå partnerskap i landet, samt finansiera uppbyggnad av viktig infrastruktur.

När fonden gör investeringar kommer den att fokusera på fyra områden som Google anser vara viktiga för Indiens digitalisering.

– Att informationen är tillgänglig i indiernas modersmål. I landet talas det flera stora språk så som hindi, urdu, tamil och punjabi.

– Att produkter och tjänster som framställts är starkt relevanta till indiernas unika behov.

– Att företag uppmuntras kring deras digitala omvandling.

-–Att man satsar på teknik och artificiell intelligens som är för det allmänna goda, så som hälsa, utbildning och jordbruk.

I Indien bor det i dag 1,3 miljarder människor, varav över 500 miljoner har tillgång till internet medan drygt 450 miljoner äger en smartphone. Men landet står fortfarande för en relativt liten andel av intäkterna hos techjättar som Google, Facebook och Amazon.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer