Annons

Google satsar 6 miljarder i Finland

Googles vd Sundar Pichai.
Googles vd Sundar Pichai. Foto: Tsering Topgyal
It-jätten Google investerar ytterligare 600 miljoner euro, motsvarande 6,4 miljarder kronor, i sin befintliga dataanläggning i Hamina i Finland. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Med detta tillskott lyfter Googles totala investering i Hamina, som köptes av Stora Enso för tio år sedan, till 2 miljarder euro.

”Detta är fantastiska nyheter för Finland”, säger premiärminister Antti Rinne på en presskonferens där även Google-chefen Sundar Pichai deltar, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Den nya Google-satsningen i Hamina ingår i ett nytt stort program för investeringar runt om i världen på sammanlagt tre miljarder euro.

Bland annat satsar Google på fem nya solcellsparker i Danmark, i Morsø, Gimming, Norddjurs, Rødby Fjord och Næstved. De ska tas i drift till sommaren 2020 och under slutet av nästa år, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau med hänvisning till Google.

(TT/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer