Annons

Google ska betala tidningar för innehåll

Googles vd Sundar Pichai.
Googles vd Sundar Pichai. Foto: Michael Sohn
Google ska börja betala för nyheter. Det uppger bolaget i ett blogginlägg efter att ha ingått licensavtal med nyhetsmedier i Tyskland, Australien och Brasilien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Beskedet kommer sedan Australien i april tvingat Google och Facebook att börja betala för nyhetsmediers innehåll. De senare har till skillnad från IT-jättarna fått tampas med sinande annonsintäkter.

”Det handlar om att bevara jobben inom journalismen och försäkra ett rättvist resultat för alla”, sade Australiens finansminister Josh Frydenberg då.

Googles direktör Brad Bender uppger att betalningarna avser ”högkvalitativt innehåll för en nyhetsupplevelse att lanseras senare i år”.

”Detta program hjälper deltagande publicister att tjäna pengar på sitt innehåll genom en förbättrad berättelseupplevelse som låter människor gå djupare in i mer komplexa berättelser, hålla sig informerade och exponeras för en värld av olika frågor och intressen”, fortsätter han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer