Annons

Google+ stängs ner – efter brist på säkerhet och användare

Googles vd Sundar Pichai.
Googles vd Sundar Pichai. Foto: TT
Googles sociala mediesatsning Google+ stängs ner efter sju år. En intern utredning avslöjar att användaruppgifter var hotade.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Google lägger ned det sociala nätverket Google+ efter att en intern utredning funnit en bugg som gav utomstående utvecklare tillgång till användarnas privatdata. Det framgår av ett blogginlägg.

En annan anledning till varför Google+, som lanserades 2011, upphör att existera är för att tjänsten aldrig blev tillräckligt stor. Enligt Google har 90 procent av användningen på Google+ varit under fem sekunder.

Wall Street Journal skriver också om nedläggningen och tillägger hur företaget valde att hålla tyst om buggen. Det fanns en stor oro att detta skulle kunna leda till en regulatorisk utredning och orsaka bolaget skada på samma sätt som Facebook under vårens dataskandal, uppgav källor med insyn.

Den upptäckta buggen är numera åtgärdad av Google.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer