Annons

Google startar inkubator med Wellstreet

Jessica Rameau, partner och CIO på riskkapitalbolaget Wellstreet Ventures.
Jessica Rameau, partner och CIO på riskkapitalbolaget Wellstreet Ventures. Foto: Press/TT
Svenska riskkapitalbolaget Wellstreet startar en ny inkubator tillsammans med Google, med start i september. ”Det viktiga är att de är redo för en investering”, säger Jessica Rameau. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

För första gången startar Google Developers Launchpad upp en inkubator i Norden, tillsammans med riskkapitalbolaget Wellstreet Ventures. 

Det sker inom den delen av techjättens verksamhet som arbetar med acceleratorprogram för startups i tidiga skeden. 

Ansökan är nu öppen och inkubatorn startar i september 2019. Mellan tre till åtta bolag kommer att antas, men inget är skrivet i sten enligt Jessica Rameau, Partner och investeringsansvarig på Wellstreet. 

”Jag vill försäkra mig om att de är de rätta bolagen, och kommer arbeta med det här nu under sommaren. Sen har jag några som jag pratar med redan nu”, säger hon. 

De antagna bolagen kommer bland annat erbjudas workshops, coachning, mentorer och kunskap från Googles sida. Wellstreet i sin tur kommer bidra med en första investering på mellan 250 000 kronor och 2 miljoner kronor. 

Programmet pågår under tre månader vid Wellstreets tech- och innovationshub The Factory i Sollentuna. 

Målet är att bygga framgångsrika bolag inom techsektorn – men också att öppna upp Sverige som startup-marknad.

Andra länder Google Developers Launchpad samarbetat med är Brasilien, Kanada och Nigeria.

”Google är unika och deras inkubatorer finns jorden runt. Det här projektet hjälper oss att öppna Sveriges ekosystem mot resten av världen”, säger Jessica Rameau. 

Läs mer: Di Digital lyfter entreprenörer på Googles scen i Almedalen 

Jessica Rameau axlade nyligen rollen som partner på Wellstreet, något som Di Digital skrivit om. Det är tack vare henne som samarbetet sker just i Stockholm. 

”Jag funderade på Wellstreets plats i det svenska ekosystemet, och hur vi kan bidra på bästa sätt. När jag planerade inför nästa steg kontaktade jag Google Launchpad. De hade ingen inkubator i Norden, men var intresserade”. 

Wellstreet Ventures letar nu efter bolag i tidiga skeden att ta med i inkubatorn. 

”Det kan vara alltifrån en idé eller powerpoint, till en produkt som redan testats på marknaden. Det viktiga är att de är redo för en investering, och ha en tydlig plan för hur pengarna ska användas”. 

Hon tillägger: 

”Och så vill vi se att deras idé har en marknadsmässig fördel. Och gärna minst en kvinnlig grundare, men det är självklart inget måste”.

Wellstreet Ventures fokuserar på mindre investeringar i startupbolag som befinner sig på idéstadiet.

Hittills har riskkapitalbolaget investerat i ett 40-tal bolag, ofta med 1–2 miljoner kronor per runda.

Läs mer: Från ett kyffe på Brunnsgatan till The Factory i Häggvik 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer