Annons

Google uppges jobba vidare på censurerande sökmotor för Kina

Googles kontor i New York.
Googles kontor i New York.
Teknikjätten Google fortsätter att jobba på att utveckla en censurerande sökmotor för Kina. Detta trots att sökmotorjätten sagt att de inte har några planer på att släppa den, rapporterar The Intercept. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Förra året kom uppgifter om att Google arbetade med att ta fram en sökmotor inriktad på Kina som skulle blockera vissa sökord och göra det lättare för den kinesiska regeringen att övervaka befolkningen. Projektet gick under namnet Dragonfly och fick stark kritik, bland annat i ett öppet brev som undertecknats av över 400 Google-anställda. 

Enligt uppgifterna till The Intercept ska Google ha bett ingenjörerna i projektet att göra klart det de höll på med innan de flyttades över till andra områden. Anställda på Google ska ha haft koll på kodningen associerat med projektet och sett att över 400 ändringar gjorts i koden under januari och februari i år, och att runt 100 personer fortfarande är budgeterade att jobba inom projektet. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer