Annons

Google väntas överklaga EU:s rekordböter

Google och EU-kommissionen har gått igenom meningsskiljaktigheter tidigare.
Google och EU-kommissionen har gått igenom meningsskiljaktigheter tidigare.
Google åkte i juli på världens största bot i ett konkurrensmål någonsin, en bot på över fyra miljarder euro. Ett beslut som nu väntas överklagas. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Teknikjätten Google väntas överklaga de rekordhöga böterna på 4,34 miljarder euro för att ha utnyttjat sin dominerande marknadsposition med operativsystemet Android. Det skriver Financial Times.

Läs mer: EU ger Google rekordböter på 24 miljarder 

Tidningen pekar på att Google nu bara har fram till imorgon onsdag på sig att skicka in en överklagan mot EU-beslutet från i juli.

Läs mer: Brittisk masstämning av Google fick nobben 

Google har sedan tidigare överklagat ett separat EU-beslut från 2017 där man fick 2,4 miljarder euro i böter. 

Den gången gällde det att bolaget använt sin marknadsposition för att gynna de egna shoppingtjänsterna. Detta genom att bland annat inrättat villkor på förinstallation för de egna apparna Google Chrome och Google Search. 

EU-kommissionen pekar även på att Googles marknadsandel för internetsökningar, operativsystem och appbutiker på Androidenheter överstiger 90 procent. 

Läs mer: Giganternas kamp i EU: Kan bli ett dråpslag för startups och innovation 

 

(FinWire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer