Annons

Google-veteran drar igång miljardfond för AI

IBM:s schackdator Deep Blue besegrade den mänskliga stormästaren Garry Kasparov 1997.
IBM:s schackdator Deep Blue besegrade den mänskliga stormästaren Garry Kasparov 1997.
Flera specialiserade AI-fonder har dragit igång under 2017. Nu tillkommer ytterligare en, ledd av en Baidu- och Google-veteran.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Andrew Ng, en tidigare forskningschef på kinesiska sökjätten Baidu och grundare till Googles Brain Team, har tagit in 150 miljoner dollar, eller drygt 1,2 miljarder kronor, till en fond med fokus på artificiell intelligens. Det skriver Techcrunch.

För närvarande framgår det inte hur Andrew Ng planerar att distribuera kapitalet. Tidigare har Andrew Ng sagt att hans personliga mål är att skapa ett AI-drivet samhälle.

2017 har annars varit ett aktivt år vad gäller lanseringen av AI-fokuserade fonder. Google och Microsoft har dragit igång egna fonder på området och satsningar på 100 miljoner dollar har varit vanligt förekommande, som i fallet med Toyotas AI-satsning.

Läs även: Rapport: "AI" används som marknadsföringsknep

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer