Annons

Google vill få dig att chatta – igen

Google fortsätter att peppra marknaden med chatttjänster. I dag lanseras Duo, en app för videosamtal som ska vara snarlik Apples Facetime. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Google lanserar i dag sin meddelandetjänst Duo, en app för videosamtal mellan två telefoner med funktioner som är snarlika Apples Facetime-funktion.

Under sommaren – eller det som återstår av den – har Google även lovat att lansera Allo, en annan meddelandetjänst vars funktioner ännu inte har preciserats.

Läs även: Ryssland bötfäller Google

Trots att Google redan har chattfunktionen Gchat och konferenstjänsten Hangouts – som numera är fristående från nätverket Google+ – fortsätter internetjätten att lansera liknande tjänster.

”Det är avgörande. Meddelandeappar håller på att bli sina egna plattformar”, säger CCS Insights analytiker Geoff Blaber till Financial Times (betallänk).

En potentiell fördel för Google när man lanserar Duo och Allo, som finns för både Apples operativsystem och Googles egna mobiloperativsystem Android, är att man äger den senare.

Dock kan det vara riskfyllt att premiera den egna plattformen ur konkurrenssynpunkt. Apple har till exempel kritiserats för att ha försvårat för försäljningen av Spotify på Apples egna App Store.

Läs även: Eric Schmidt: ”Snart får Europa en startup i Google-storlek”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies