Annons

Googles förre vd: ”Om tio år har vi ett internet i Kina och ett i USA”

Googles tidigare vd Eric Schmidt.
Googles tidigare vd Eric Schmidt. Foto: Jack Mikrut
Googles tidigare vd Eric Schmidt bedömer att internet kommer att delas upp i två läger om tio år, ett amerikanskt och ett kinesiskt.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Denna framtidsvision delade han med sig av under en konferens som svar på en fråga om hur stor sannolikheten var att internet skulle fragmenteras över de kommande åren, skriver CNBC.

”Jag tror att det mest sannolika scenariot inte är att internet bryts upp utan snarare att det uppstår en vattendelning i ett kinesisk-lett och ett icke-kinesiskt lett internet som leds av USA”, sade Eric Schmidt.

Eric Schmidts uttalanden kommer efter att Google nyligen fått utstå kritik för att utveckla Dragonfly, en censurerad sökmotor för Kina. Detta är en tvärvändning från företaget som 2010 valde att dra sig ur den kinesiska sökmarknaden 2010 just på grund av censurbråk med Peking. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer