Annons

Googles papplåda för VR – levererats i 5 miljoner exemplar

Google Cardboard.
Google Cardboard.
Google har levererat fem miljoner enheter av sin virtual reality-enhet för mobiler, Google Cardboard. Det uppgav bolagets VR-chef, Clay Bavor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

VR är ett av de hetaste teknikområdena för 2016. Det gäller även för Google som nyligen utsåg en officiell VR-chef för att ta sökjättens "Cardboard"-låda till nästa nivå. 

Google Cardboard, en billig VR-mask som lanserades för ett och ett halvt år sedan, är gjord av kartong som kan användas i kombination med en smartphone.

Den nya chefen, Clay Bavor, skriver i en blogg att bolagets papplåda, Google Cardboard, nu har leverats i fem miljoner exemplar. 

Läs även: Google utser VR-chef, utmanar Facebooks Oculus

I siffran ingår samtliga Cardboards som har levererats direkt till kunder, inklusive från återförsäljare och de som Google har gett bort. 

I övrigt framgår att mer än 25 miljoner installationer av Cardboard-appen har skett via Google Play.

Vidare uppges att användare av Cardboard ha tittat på mer än 350 000 timmar av Youtube-innehåll via enheten och att fler än 750 000 panoramabilder ha tagits med hjälp av Cardboard Camera som lanserades så sent som i december förra året.

Finwire / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer