Annons

Googles rivaler hjälper amerikanska myndigheter i utredning

Googles vd Sundar Pichai.
Googles vd Sundar Pichai. Foto: J. Scott Applewhite
Det amerikanska justitiedepartementet får hjälp av Googles konkurrenter. Techjätten utreds just nu för konkurrensbrott i USA.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det amerikanska justitiedepartementet håller på att bistås med information om konkurrensbrott från Googles sida. Det är bolagets rivaler som står för informationen, rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till branschkällor.

Konkurrenterna finns inom olika branscher, så som nyheter, resor och e-handel, och håller samtliga på att förbereda dokument och data för överlämning till myndigheten. 

Enligt WSJ har många av dessa företag varit missnöjda med att de stora teknikaktörerna länge kunnat missbruka sin marknadsposition. Nu när justitiedepartementet förbereder en utredning väljer många av dem att ställa sig till förfogande med informationsöverlämning.

Google har i Europa redan åkt på stora böter, vilka bolaget var snabbt med att överklaga. I USA lyckades Google övertyga tillsynsmyndigheten, FTC, 2012 och 2013 att slippa böter genom att ändra vissa affärsmetoder.

Bland de som anklagat Google är Tripadvisor, Yelp, Oracle och WSJ:s egna ägare News Corporation. 

Google har avböjt att kommentera uppgifterna.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Techjättarna under lupp – 1200 miljarder upp i rök på en dag 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer