Annons

Googles robotbil "kan klassas som förare"

Webbinare hjälper företag upp i molnet SPONSRAT AV Visma

Foto: Vipps/Press

”Norska Swish” blir ett eget företag

EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager har blivit känd genom ett antal rättsprocesser mot globala techbolag. Danskan har har bland annat varit med och bestämt att Apple ska betala tillbaka motsvarande över 120 miljarder kronor i obetald skatt till Irland.

EU vill ha global digitalskatt

Uber kan tänkas lämna Norge om transportministern inte lyssnar.

Uber krävs på 20 miljarder för stulen affärshemlighet

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Googles robotbil "kan klassas som förare"

Datorerna som styr Googles självkörande bilar kan klassas som förare, enligt en amerikansk myndighet. Tolkningen kan vara ett genombrott för it-jättens robotbilsplaner.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är den amerikanska trafikmyndigheten National Highway Traffic Safety Administration som i förra veckan skrev i ett brev till Googles moderbolaget Alphabet att it-jättens robotbilar ”inte kommer att ha en ’förare’ i den traditionella mening som fordon har haft förare under de senaste över 100 åren”, enligt Bloomberg. I stället bör själva datorn som styr bilen anses vara den som kör.

Läs mer: Volvos planer för framtidens bilar

Alphabet kommer därmed ett steg närmre att få ut sina datorstyrda bilar på vägarna trots att de kan komma att sakna såväl ratt som bromspedaler.

Däremot föreslog Kaliforniens Department of Motor Vehicles i december att samtliga självkörande bilar på delstatens vägar skulle ha en licenserad förare bakom ratten, enligt The Verge.

Läs mer: Tesla-chefen: "Självkörande bilar snart här"

Apple ska enligt medieuppgifter vara igång med sitt eget robotbilsprojekt, medan Tesla-grundaren Elon Musk nyligen sade att företagets bilar kommer att kunna köra sig själva inom två år.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post