Annons

Då släpps Googles nya speltjänst

Googles kommande spelplattform Stadia.
Googles kommande spelplattform Stadia.
Teknikjätten Google har nu gett fler detaljer om sin kommande spelplattform Stadia som låter användare strömma spel via bland annat webbläsaren Chrome. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tjänsten släpps i november med 30 titlar, bland annat tidigare oannonserade ”Baldur's Gate 3” och ”Destiny 2: Shadowkeep”.

Google Stadia kommer dels i en basversion som blir kostnadsfri och där användarna köper spel ett och ett. Tjänsten kommer erbjuda spel med en upplösning på 1080p med 60 fps.

Det blir dessutom en Pro-version för 9,99 dollar per månad med 4K-upplösning med HDR, 60 fps och surround-ljud. Även här krävs det att man köper spelen, men Pro-medlemmar får rabatt på spel som inte finns tillgängliga för användarna av gratisversionen av Stadia. Det kommer dessutom då och då bjudas på kostnadsfria spel som kan behållas så länge man har ett Pro-abonnemang.

Stadia Base lanseras först någon gång under 2020 och det blir alltså premiumversionen som ska vara igång i november. Lansering blir i bland annat USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Danmark, Sverige och Norge.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer