Snart är det dags för årets viktigaste evenemang för folk som jobbar i gränslandet mellan teknik och livsmedel. På Food Tech 2018 utlovar arrangörerna Alfred Nobel Science Park och Di Digital att gästerna ska få smaka, känna, lyssna och ta del av framtiden.
”Mat kan gå från att vara en del av problemet, till att vara en viktig del av lösningen”, säger Gunhild Stordalen, som är en av huvudtalarna vid evenemanget.
Hon är bland annat känd som krönikör i Dagens Industri och fru till Petter Stordalen, som grundat Nordic Choice Hotels. Men hon är även initiativtagare till EAT Forum, som jobbar för att sätta mat, hälsa och hållbarhet på den internationella dagordningen.
”EAT började med ett litet lunchseminarium i Oslo för att hitta svar på vad Nordic Choice skulle servera, med hänsyn till människor, djur och miljön. I år anordnar vi EAT Stockholm Food Forum för femte gången, med Sverige som officiella värdar”, säger hon.
Andra talare på scen i Örebro är bland andra:
Carolina Sachs, generalsekreterare på Axfoundation
Anna Ryott, ställföreträdande vd på Norrsken Foundation
Karl Andersson, vd på Matsmart
Johan Jörgensen, grundare av Sweden Foodtech och tidigare foodtech-bloggare på Di Digital
Läs mer: Explosiv tillväxt för Matsmart
Dagen bjuder även på paneldebatter och en pitchtävling mellan sju startupbolag inom foodtech-området. Bolag som vill vara med och tävla har fram till slutet av februari att ansöka. Vinnaren direktkvalificerar sig till deltävlingen av Di Digitals tredje upplaga av Startup Tour som går av stapeln under hösten.
Läs mer: Doctrin vinnare av Di Startup Tour 2017
Mer information om Food Tech 2018 och deltagarna hittas här.