Den 18 mars i Örebro konserthus dukar Di Digital och Alfred Nobel Science Park upp för en foodtech-buffé som samlar makthavarna, investerarna och de mest innovativa bolagen.
Syftet med Food Tech 2019 är att rikta strålkastarljuset på det spännande gränslandet mellan teknik och livsmedel.
Med oss under dagen är Mia Brunell Livfors, vd och koncernchef för Axel Johnson och tidigare vd för Kinnevik KINV B +0,55%Dagens utveckling, som ska tala på temat varför matbranschen behöver förändras.
Andra talare på scen i Örebro är bland annat:
Tomas Lagerberg, global teknikchef för livsmedelssektorn på ABB ABB +0,53%Dagens utveckling
Amy Loutfi, professor i informationsteknologi som intresserar sig för hur AI kan komma till nytta inom foodtech
Lars Appelqvist, styrelseordförande för Livsmedelsföretagen
Adam Vikström, vd för matsvinnsbekämparna Deligate som vann pitchtävlingen på Food Tech i fjol
Mariana Edge, hållbarhetsansvarig i Fazerkoncernen
Se hela programmet, talarlistan och säkra din plats i publiken här.
Under eventet bjuder även Fazers VM-lag på framtidens mat.
I pitchtävlingen kommer sex lovande svenska foodtech-bolag att göra upp om förstaplatsen. Det vinnande bolaget får en plats i höstens upplaga av Di Digital Startup Tour och en resa till Hong Kong för att träffa investerare och acceleratorer.
Prisutdelningen leds av Prins Carl Philip, vars stora matintresse gör att han bland sitter med i juryn för Årets Kock och är beskyddare av Svenska Bocuse d'Or Akademien.
”Att prinsen väljer att närvara och vara prisutdelare är viktigt för ett sådant nytt område som Food Tech, det betyder också mycket för de innovatörer som ska pitcha sina idéer”, säger Annika Grälls, profilområdesansvarig för Mat och måltid på Alfred Nobel Science Park, och initiativtagare till eventet.
Här är bolagen som tävlar om förstaplatsen i pitchtävlingen:
Beescanning
Med appen Beescanning kan biodlarna på några sekunder, med hjälp av bilder, få koll på binas hälsa och om de har drabbats av parasiter.
Hemsida: https://beescanning.com/
Brewmaster Sweden
Brewmaster tar spårbart spannmål från svenska odlare och förädlar det till malt och dextrin som sedan säljs till bryggerier, destillerier, bagerier och livsmedelsproducenter. Bryggeriernas restprodukter återgår sedan till livsmedelsindustrin.
Hemsida: http://www.brewmaster.se/
Ecobloom
Ecoblooms kombination av växthus och akvarium låter hem, kontor och restauranger odla ekologiska örter och grönsaker året om samtidigt som de har koll på och kan röststyra processen genom mobilen.
Hemsida: https://ecobloom.se/
Meal Makers
Meal Makers plattform länkar samman livsmedelsproducenter och importörer med restauranger och storkök. Syftet är att minska matsvinnet, genom att parterna kan köpa och sälja mat som riskerar att gå ut i datum.
Hemsida: https://mealmakers.se/
Pickyeating
Med sin app låter Pickyeating användarna scanna streckkoder på livsmedel för att se om innehållet matchas mot personens individuella kostprofil. Den andra sidan, det vill säga livsmedelsproducenterna och butikerna, får samtidigt möjlighet att anpassa sina produkter för att svara på kundens önskemål.
Hemsida: http://pickyeating.se/
Temponline
Temponline övervakar digitalt temperaturen i kylar och frysar för att spara energi och minska risken för svinn och matförgiftning på grund av felaktiga temperaturer.
Hemsida: https://www.temponline.se/
Food Tech 2019 äger rum måndagen den 18 mars i Örebro konserthus, Fabriksgatan 2. Dörrarna öppnas kl. 09.00 och eventet pågår fram till 17.00. Se hela programmet, talarlistan och säkra din plats i publiken här.