Hoppa till innehållet

Gör som Prins Carl Philip och Mia Brunell Livfors – kom på Di:s pitchevent Food Tech

Efter fjolårets succé kommer eventet Food Tech tillbaka för en ny, ännu mer matnyttig, upplaga. I pitchtävlingen gör sex foodtech-bolag upp om en plats i Startup Tour – och en resa till Hong Kong.

Den 18 mars i Örebro konserthus dukar Di Digital och Alfred Nobel Science Park upp för en foodtech-buffé som samlar makthavarna, investerarna och de mest innovativa bolagen.

Syftet med Food Tech 2019 är att rikta strålkastarljuset på det spännande gränslandet mellan teknik och livsmedel.

Med oss under dagen är Mia Brunell Livfors, vd och koncernchef för Axel Johnson och tidigare vd för Kinnevik KINV B +0,55%Dagens utveckling, som ska tala på temat varför matbranschen behöver förändras. 

Andra talare på scen i Örebro är bland annat:

Tomas Lagerberg, global teknikchef för livsmedelssektorn på ABB ABB +0,53%Dagens utveckling

Amy Loutfi, professor i informationsteknologi som intresserar sig för hur AI kan komma till nytta inom foodtech

Lars Appelqvist, styrelseordförande för Livsmedelsföretagen

Adam Vikström, vd för matsvinnsbekämparna Deligate som vann pitchtävlingen på Food Tech i fjol

Mariana Edge, hållbarhetsansvarig i Fazerkoncernen

Se hela programmet, talarlistan och säkra din plats i publiken här.

Under eventet bjuder även Fazers VM-lag på framtidens mat.

I pitchtävlingen kommer sex lovande svenska foodtech-bolag att göra upp om förstaplatsen. Det vinnande bolaget får en plats i höstens upplaga av Di Digital Startup Tour och en resa till Hong Kong för att träffa investerare och acceleratorer.

Prisutdelningen leds av Prins Carl Philip, vars stora matintresse gör att han bland sitter med i juryn för Årets Kock och är beskyddare av Svenska Bocuse d'Or Akademien.

”Att prinsen väljer att närvara och vara prisutdelare är viktigt för ett sådant nytt område som Food Tech, det betyder också mycket för de innovatörer som ska pitcha sina idéer”, säger Annika Grälls, profilområdesansvarig för Mat och måltid på Alfred Nobel Science Park, och initiativtagare till eventet.

Här är bolagen som tävlar om förstaplatsen i pitchtävlingen:

Beescanning
Med appen Beescanning kan biodlarna på några sekunder, med hjälp av bilder, få koll på binas hälsa och om de har drabbats av parasiter.
Hemsida: https://beescanning.com/ 

Brewmaster Sweden
Brewmaster tar spårbart spannmål från svenska odlare och förädlar det till malt och dextrin som sedan säljs till bryggerier, destillerier, bagerier och livsmedelsproducenter. Bryggeriernas restprodukter återgår sedan till livsmedelsindustrin.
Hemsida: http://www.brewmaster.se/ 

Ecobloom
Ecoblooms kombination av växthus och akvarium låter hem, kontor och restauranger odla ekologiska örter och grönsaker året om samtidigt som de har koll på och kan röststyra processen genom mobilen.
Hemsida: https://ecobloom.se/ 

Meal Makers
Meal Makers plattform länkar samman livsmedelsproducenter och importörer med restauranger och storkök. Syftet är att minska matsvinnet, genom att parterna kan köpa och sälja mat som riskerar att gå ut i datum.
Hemsida: https://mealmakers.se/ 

Pickyeating
Med sin app låter Pickyeating användarna scanna streckkoder på livsmedel för att se om innehållet matchas mot personens individuella kostprofil. Den andra sidan, det vill säga livsmedelsproducenterna och butikerna, får samtidigt möjlighet att anpassa sina produkter för att svara på kundens önskemål.
Hemsida: http://pickyeating.se/ 

Temponline
Temponline övervakar digitalt temperaturen i kylar och frysar för att spara energi och minska risken för svinn och matförgiftning på grund av felaktiga temperaturer.
Hemsida: https://www.temponline.se/ 

Food Tech 2019 äger rum måndagen den 18 mars i Örebro konserthus, Fabriksgatan 2. Dörrarna öppnas kl. 09.00 och eventet pågår fram till 17.00. Se hela programmet, talarlistan och säkra din plats i publiken här.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera