Hoppa till innehållet

Göteborgs-bolag köps upp av Amazons streamingjätte

Streamingplattformen Twitch vill göra det lättare för sina miljontals besökare att ”hitta vad de letar efter” och köper därför den svenska speldatabasen IGDB.

Foto: IGDB/Press

Speldatabasen IGDB (Internet Games Database) köps av streamingtjänsten Twitch som ägs av Amazon. Det rapporterar Techcrunch.

Sajten, som grundades 2015 och har drivits av ett team i Göteborg, är inriktad på att samla information om spel. Bland annat listas genre, vilken plattform spelet är till för och snittbetyg.

IGDB liknar alltså den betydligt större filmsajten IMDB (Internet Movie Database), som för övrigt också ägs av Amazon, men har inga relationer till denna.

Enligt sajten själva har de i sin databas drygt 119 000 spel från 21 000 utvecklare. Affärsmodellen bygger på att större aktörer kan prenumerera på en API-tjänst för 99 dollar i månaden.

I ett uttalande till Techcrunch skriver Twitch att de genom köpet hoppas kunna göra det lättare för sina kunder att ”hitta vad de letar efter”.

Köpesumman framgår inte, men Techcrunch skriver att den antagligen inte var särskilt hög eftersom bolaget ”bara” tagit in 1,5 miljoner dollar eller knappt 15 miljoner kronor, och har ett tiotal anställda.

Men rent strategiskt kan affären vara av större vikt, skriver sajten och tar upp att Twitchs vd Emmet Shear tidigare har sagt att man måste skaffa en bättre sökfunktion.

I fjol omsatte bolaget bakom IGDB 0,44 miljoner kronor och gjorde en förlust på 5,38 miljoner kronor.

Bland delägarna i IGDB finns bland annat Nascent Invest, den svenska spelstudion Goodbye Kansas och Anton Westberg från Coffee Stain Studios som ligger bakom spelsuccén Goat Simulator, samt Almi Invest.

”Vi hade gärna kunnat tänka oss att vara med på resan längre, men det blev en bra affär och vi tror att Twitch är en perfekt hamn för bolaget”, säger Christian Björkman, Investment Manager på Almi Invest, i ett uttalande efter affären.

Hela IGDB:s team blir kvar i Sverige enligt Techcrunch.

Innehåll från TelinkAnnons

Svenskt molnväxel bolag i framkant med AI teknik på vanliga mobilsamtal

I en tid då snabbhet och effektivitet är viktigt för företag introducerar Telink AI-lösningar som syftar till att förbättra affärsprocesser. Med artificiell intelligens i sitt arbetsflöde kan företag snabbare få insikter och minska tidskrävande administration.

Telinks AI-teknologi hjälper till med transkribering och sammanfattning av helt vanliga samtal, vilket ger en snabb översikt över huvudpunkterna i varje diskussion. Detta bidrar till att viktiga detaljer och insikter inte riskerar att missas, och underlättar snabb uppföljning och beslutsfattande.

– Artificiell intelligens optimerar arbetsprocesserna genom att automatisera vanliga uppgifter och behandla omfattande datamängder snabbare än tidigare. Detta gör att vi kan ägna mer tid och uppmärksamhet åt kreativa och strategiska initiativ, vilket leder till förbättrad effektivitet och innovation i alla typer av organisationer, säger Aziz Jdidi - vd, Telink.

Telink är kompatibelt med alla stora svenska teleoperatörer. Detta gör det lätt för företag att använda Telink oberoende av vilken teleoperatör de använder. Systemet är designat för att vara enkelt att installera och använda, vilket gör det möjligt för företag att snabbt integrera det i sin verksamhet.

Effektivisera CRM-system genom att automatiskt transkribera och lagra samtal

Telink inkluderar också verktyg för att effektivisera användningen av CRM-system. Genom att automatiskt transkribera och lagra samtal i relevanta kundprofiler, minskas behovet av manuellt arbete och företag kan hålla sin kundinformation aktuell och tillgänglig.

En annan funktion hos Telink är dess AI-assistent, som automatiserar skapandet av att-göra-listor och kalenderinbjudningar baserade på information från samtal och samtidigt uppdaterar CRM-systemet. Detta frigör tid för företagsledare att fokusera på strategiska mål istället för administrativa uppgifter.

Efter att ha upplevt brist av denna sorts verksamhetskritisk information tog vi initiativ till att samarbeta med Meetric, väletablerade inom transkriberingsteknologi i Skandinavien. Detta partnerskap ledde till utvecklingen och slutprodukten av Telink AI.

Med Telink kan företag förbättra sin produktivitet, beslutsprocesser och kundservice. Företag som vill effektivisera sin verksamhet kan dra nytta av Telink AIs funktioner för att uppnå bättre resultat och ökad lönsamhet.

Mer information finns på Telinks hemsida. 

 

Mer från Telink

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Telink och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera