Annons

Göteborgs gruvtech-bolag tar in 10 miljoner – växer i Australien

Göteborgsbolaget Minalyze växer i Australien.
Göteborgsbolaget Minalyze växer i Australien. Foto: Australien.com
Chalmers Ventures-bolaget Minalyze tar in 10 miljoner kronor. Nu ska bolaget investera sin affärsverksamhet i Australien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbolaget Minalyze grundades 2009 i Chalmers Ventures inkubator. Bolaget utvecklar digitala analysinstrument till gruvindustrin och har sedan i fjol ett dotterbolag i Australien. 

”Australien är den enskilt största marknaden för vår typ av produkt, därför känns det oerhört bra att ha de här pengarna när vi nu vill växa ordentligt”, säger Annelie Lundström vd och medgrundare av Minalyze.

Läs även: Hennes tv.nu-kopia är störst – i Sri Lanka

Bolaget uppger att det redan har lyckats få flera av branschens största företag som kunder i Australien. Nu har Minalyze tagit in 10 miljoner kronor av Chalmers Ventures, Almi och 13 andra investerare för att ytterligare öka takten på försäljning och marknadsföring.

Minalyze, med grundarna Annelie Lundström och Mikael Arthursson, har fyra anställda på kontoret i Göteborg och ytterligare en anställd i Australien. 2014 hade bolaget en omsättning på närmare 5,5 Mkr och ett noll-resultat.


Läs även: Chalmers Ventures: “Göteborg har större bredd än Stockholm”
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer