Annons

GP Bullhound satsar närmare 100 miljoner på fintechdoldis

Per Roman, partner på GP Bullhound.
Per Roman, partner på GP Bullhound. Foto: Jesper Frisk
Investmentbanken GP Bullhound investerar närmare 100 miljoner i spanska fintechdoldisen Ravenpack, som förser hedgefonder och banker med analyser. Pengarna ska gå till en expansion i Asien. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

GP Bullhound investerar 96 miljoner kronor (10 miljoner dollar) i analysleverantören Ravenpack. Bolagets databas används av större hedgefonder och banker världen över för att generera insikter, förbättra prestanda och hantera risker. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Bolaget ska använda pengarna för att expandera i Asien, samt för att gå in i andra sektorer utöver finansiella tjänster.

De senaste fyra åren har Per Roman, medgrundare och vd på GP Bullhound, bekantat sig med Ravenpack som är baserat i Marbella, där även Per Roman bor. Under den perioden tycker han att analysleverantören gått igenom en större transformation och han anser att bolaget sticker ut ur mängden.

”Jag har sett Ravenpack mogna till kanske det mest intressanta företaget för naturligt språkbearbetning och maskininlärning i världen”, säger Per Roman.

Samtidigt hävdar Ravenpacks vd, Armando Gonzales, att de ser en betydande tillväxt i efterfrågan på analysleverantörens datatjänster i Asien. 

Ravenpack säger sig använda AI för att omvandla innehåll till organiserad data för enklare analys och distribution i finansiella applikationer. Bolaget har över 100 anställda i Marbella, i södra Spanien, och på sitt kontor i New York.

GP Bullhound investerar i Ravenpack genom investmentbankens fjärde fond som fokuserar på mjukvara, digitala medier, digitala marknadsplatser och fintech. Tidigare har man bland annat investerat i Slack och Klarna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer