Annons

Grönt ljus för Apple-butik i Stockholm

Apples rendering av hur en flaggskeppsbutik i Kungsträdgården i Stockholm kan se ut. Foto: pressbild.
Apples rendering av hur en flaggskeppsbutik i Kungsträdgården i Stockholm kan se ut. Foto: pressbild.
Apples nya flaggskeppsbutik i Kungsträdgården i Stockholm tar ytterligare ett kliv mot att bli verklighet. På torsdagen gav stadsbyggnadsnämnden grönt ljus till planerna som nu ska ut på samråd. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den nya butiken har varit hett debatterad i ett och ett halvt år trots att det funnits en politisk majoritet för förslaget. På torsdagen röstade Stockholms stadsbyggnadsnämnd tillslut igenom Apples förslag som nu ska ut på samråd, skriver Stockholmdirekt.

”Vi vill pröva de här planerna i ett samråd eftersom det varit så mycket resonemang fram och tillbaka. Förslaget som finns i dag har sina brister men vi är inte helt främmande för idén. Det finns trots allt poänger”, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) till Stockholmdirekt. 

Läs mer: Apple storsatsar på glastempel i Stockholm

Det enda parti som helt tog ställning mot förslaget var Kristdemokraterna. 

”En Apple-butik är inte det första som ska möta besökarna i Kungsträdgården. Staden borde ha ansträngt sig mer för att hitta en alternativ plats som skulle tjäna stockholmarnas intressen bättre”, säger Erik Slottner (KD), ledamot i stadsbyggnadsnämnden, i ett pressmeddelande. 

Apple köpte tomträtten av Stockholms Handelskammare för två år sedan. Teknikjätten har även modifierat sitt initiala förslag och minskat butiksytan samt omgett omgett byggnaden med träd.
 Foto:
Ännu en rendering av hur Apples flaggskeppsbutik i Kungsträdgården kan se ut. Foto: Apple


Läs mer: Så ska Apples svenska glastempel se utFoto:
Wendy Beckman, chef för Apples butiksverksamhet i Europa, visar upp planerna vid premiären av Apples monter i Kulturhuset. Foto: Jonas Leijonhufvud.


Mer om Apples butiksplaner i senaste Digitalpodden:

https://embed.acast.com/digitalpodden/alltljuspaapplesiphonex

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer