Annons

Grundare säljer storpost i nätapoteket Apotea

Apotea-gänget: Camilla Günesli (längst fram), Pia Stoltz, Fabian Fischer, Anders Cserkuti, Pär Svärdson och Sofia Modig.
Apotea-gänget: Camilla Günesli (längst fram), Pia Stoltz, Fabian Fischer, Anders Cserkuti, Pär Svärdson och Sofia Modig. Foto: Evelina Carborn
Apoteas grundare säljer en del av sitt ägande i nätapoteket. Totalt bjuds en aktiepost värd runt 200 miljoner ut till försäljning. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nätapoteket Apotea startade för fyra år sedan och har varit en tillväxtraket. Enligt preliminära siffror steg Apoteas omsättning med 110 procent till 585 Mkr under 2015. Bolaget har också varit lönsamt ända sedan den fjärde verksamhetsmånaden, enligt vd:n Pär Svärdsson.

”Apotea hade en fantastisk tillväxt med fortsatt lönsamhet i fjol. I år talar mycket för att vi närmar oss en miljardomsättning”, sa Pär Svärdson, vd och medgrundare av Apotea till Di Digital tidigare i år. 

Han kommer, liksom resten av Apoteas grundarteam, från Adlibris som de sålde till Bonnier 2011. Pengarna från försäljningen användes för grundplåten till Apotea.  

Läs mer: Adlibris-avhoppare bygger nytt miljardbolag

Nu rapporterar techsajten Breakit att grundarna är på väg att sälja en större aktiepost i Apotea från sitt gemensamma ägarbolag Laulima. Dessutom vill ett antal andra tidiga investerare sälja. Totalt handlar det om 10 procent av aktierna som bjuds ut till försäljning. 

Med en värdering på 2 miljarder skulle det innebära att säljarna får ut cirka 200 Mkr för aktierna i Apotea. 

Enligt Pär Svärdsson är orsaken till försäljningen att man behöver pengar till ett nytt projekt. 

”Bolaget går jättestarkt och det är egentligen absolut inte läge att sälja. Vi i Laulima har ett annat projekt som vi behöver pengar till och det är därför vi dragit igång den här processen”, säger Pär Svärdson till Breakit.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies