Annons

Grundaren Hjalmar Winbladh lämnar EQT Ventures

Hjalmar Winbladh lämnar EQT.
Hjalmar Winbladh lämnar EQT. Foto: Oskar Omne
Efter tio år på EQT – med primärt fokus på EQT Ventures – lämnar profilen Hjalmar Winbladh. Enligt riskkapitaljätten längtar han tillbaka till livet som entreprenör, skriver Techchrunch.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Han kom till EQT i en tid när riskkapitalbolag inom området ”venture capital” var svåra att hitta i Europa.

Investeringar av den typen, pengar mot mindre delägarskap i tillväxtbolag, har sedan dess blivit vanligare. EQT Ventures stängde nyligen sin andra fond, på över sju miljarder kronor, för ändamålet.

Under åren med Hjalmar Winbladh har investeringar gjorts i bolag som till exempel Natural Cycles, Anyfin och Einride.

Winbladh säger själv till Techcrunch att han är glad att kunna ta ledigt och fundera över vad han ska göra härnäst. Det framgår, trots osäkerheten, att han vill starta något eget.

Innan han själv hamnade på investerarsidan drev Hjalmar Winbladh bolag som Wrapp, Rebtel och Sendit – sistnämnda såldes till Microsoft 1999.

Enligt EQT ska Winbladh fortsätta sina styrelseuppdrag i portföljbolagen Banking Circle, Wolt and Peltarion.

Den 30 juni ägde Hjalmar Winbladh 2 099 400 EQT-aktier, enligt ägardatatjänsten Holdings. Aktier som är värda 383 Mkr med rådande aktiekurs.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer