Annons

Grundaren lämnar Klarnas styrelse

Från vänster: Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth och Victor Jacobsson, som nu väljer att lämna Klarnas styrelse.
Från vänster: Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth och Victor Jacobsson, som nu väljer att lämna Klarnas styrelse.
Klarnas ena grundare Victor Jacobsson lämnar bolagets styrelse. Han ersätts av Mikael Walther, med en bakgrund från Goldman Sachs och Cevian Capital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nästan tolv år efter Klarna tog sina första trevande steg som bolagsidé lämnar grundaren Victor Jacobsson styrelse. Det rapporterar nyhetssajten Breakit.

Läs mer: Klarnas ordförande lämnar

Victor Jacobsson utvecklade idén bakom betaljätten Klarna tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Niklas Adalberth redan 2004, medan de tre var studenter vid Handelshögskolan i Stockholm. Bolaget grundades sedan 2005, med pengar och assistans från affärsängeln Jane Walerud.

Jane Walerud: ”Utan Erlang, inget Klarna”

Men sedan några år tillbaka är det enbart vd:n Siemiatkowski som arbetar operativt i bolaget. Victor Jacobsson lämnade bolaget för tre år sedan och Niklas Adalberth klev av sin operativa roll förra året. Han har sedan grundat Norrsken foundation. Men fram till nu har både Adalberth och Jacobsson har suttit kvar i Klarnas styrelse.

Victor Jacobsson ersätts nu i Klarnas styrelse av Mikael Walther. Han har en bakgrund från Goldman Sachs och Cevian Capital och driver i dag investeringsföretaget Navos Capital. Walther fungerar också som rådgivare till Victor Jacobsson.

“Det har varit fantastiskt att arbeta med Victor i styrelsen, jag vill tacka honom för hans viktiga bidrag. Nu ser jag fram emot att få samarbeta med Mikael Walther. Hans erfarenheter kommer att vara värdefulla för Klarnas fortsatta resa”, säger bolagets styrelseordförande Jon Kamaluddin i en kommentar till Breakit.

Mikael Walther och Victor Jacobsson har sedan en tid tillbaka ett affärsprojekt på gång tillsammans. Ingen av dem ville då kommentera saken närmare, men mycket pekar på att duon kommer att bedriva någon form av investeringsverksamhet, skriver Breakit.

Victor Jacobsson behåller sin ägarandel i Klarna.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer