Hoppa till innehållet

Grundaren sparkas från Zound Industries

Zound Industries medgrundare Konrad Bergström sparkas från sin operativa roll i bolaget med omedelbar verkan. Han beskylls bland annat för att ha olovligen fört ut företagshemligheter i samband med ett bud.

Konrad Bergström är en av grundarna av Zound Industries.
Konrad Bergström är en av grundarna av Zound Industries.Foto: Peter Fellman

Lur- och högtalarbolaget Zound Industries ledning sparkar medgrundaren Konrad Bergström från sin operativa roll. Han tvingas lämna bolaget med omedelbar verkan.

Konrad Bergström beskylls för att ha fört ut företagshemligheter i samband med att han tillsammans med Marc Wallenberg planerat att köpa hela Zound Industries. Di Digital har kunnat avslöja att parterna har lagt ett indikativt bud som värderar bolaget till mellan 1,5 och 2,0 miljarder kronor, enligt uppgift.

Läs mer: Marc Wallenberg lägger miljardbud på Zound

Enligt bolagets storägare och styrelseordförande Tommy Jacobson och vd:n Pernilla Ekman avskedas han efter att ha brutit mot sina anställningsvillkor.

Vi är tvingade att vidta lämpliga åtgärder.

Konrad Bergström ska ha brutit mot sina anställningsvillkor genom att dela med sig av hemlig och konfidentiell information till tredje part, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Di Digital har sedan tidigare kunnat rapportera om anklagelserna.

”Det här är en olycklig situation, men baserat på vad som har nått vår kännedom är vi tvingade att vidta lämpliga åtgärder. Konrads ageranden går starkt emot Zounds värdegrund och uppförandekod”, säger vd:n Pernilla Ekman i ett pressmeddelande.

För några veckor sedan lämnade Konrad Bergström sin plats som styrelseledamot i Zound Industries på eget bevåg, men han har även haft en operativ roll som chef för ett "framtidslabb" på bolaget. Denna del av verksamheten är nu under snabb nedmontering, enligt uppgifter till Di Digital.

Di Digital har sökt Konrad Bergström, som tidigare avfärdat uppgifterna om att han ska ha fört ut företagshemligheter från Zound.

Storägaren Tommy Jacobson kommenterar den uppkomna situationen som "jävligt tragisk" i en längre intervju med Di Digital.

Läs mer: Tommy Jacobson om avskedandet: ”Jävligt tragiskt på ett personligt plan” 


Mer om maktkampen i Zound i Digitalpodden från den 16 maj:

https://embed.acast.com/digitalpodden/tonlagethojsimaktkampenomzound

Du hittar även Digitalpodden på Acast och direkt i iTunes


Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl

 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera