Annons

Guldregn över techbolag som ska lösa personalstöket

Typelanes grundare Vedran Ismaili och Fred Abrahanson.
Typelanes grundare Vedran Ismaili och Fred Abrahanson. Foto: Press.
HR-techbolaget Typelane, som tidigare hette Hi Henry, tar in 8 miljoner kronor i riskkapital. Bland investerarna kan nämnas det finska riskkapitalbolaget Icebreaker VC, Almi Invest samt befintliga ägare som Kreos Capital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Vi ska fortsätta växa och rekrytera personal. Marknaden är jättestor. Alla bolag behöver fasa in och fasa ut personal. Det är ofta en supermanuell process i dag”, säger Typelanes medgrundare och vd Vedran Ismaili. 

Han anser att pengarna bör räcka i minst 18 månader. Bolaget omsatte 1,5 miljoner kronor i fjol och gjorde en ungefär lika stor förlust.

”Vi växer med 20 procent varje månad och har en fantastisk kundbas. Produkten hjälper i dag både mindre företag och globala varumärken att förbättra sin medarbetarupplevelse”, säger Vedran Ismaili.

Alla bolag behöver fasa in och fasa ut personal. Det är ofta en supermanuell process i dag.

Typelane, som tidigare hette Hi Henry, grundades sommaren 2016 av Vedran Ismaili och Fred Abrahamson, som tidigare jobbade på Seventy Agency, samt Tommy Engström, som tidigare var utvecklare på Dooer.

De tre utgick ifrån att de borde gå att digitalisera processen i vilken nyanställda introduceras på en arbetsplats. Denna process sköts i dag ofta manuellt, vilket är tidskrävande och svårt att synkronisera internt. 

Läs mer: Tungviktare satsar på HR-bolaget Hihenry 

Med Typelanes plattform, som fokuserar på medarbetarupplevelsen, samlas alla funktioner som är relevanta för att fasa in och fasa ut personal (även kallat ”onboarding” och ”offboarding”) och medarbetarupplevelsen på ett och samma ställe.

Produkten sköter allt ifrån att välkomna nya medarbetare och beställa dator, till att tacka av dem och hantera säkerhetsfrågor när de slutar. Vidare hjälper den till med medarbetarengagemang och feedback.

Enligt Vedran Ismaili kan bolagets mjukvara användas för dialog kring hur medarbetarna mår och hur teamen fungerar. Ambitionen är att synliggöra förbättringspotentialen och låta chefer ta datadrivna beslut.

Tjänsten har redan lockat kunder som Veolia, Fortnox, Na-kd och Quickspin.

”Jag hoppas vi kan nå break even redan till sommaren och fortsätta växa snabbt”, Vedran Ismaili, vd på Hi Henry.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer