Annons

Guldregn över ”Klarna Checkout för frakt”

Piotr Zaleski, vd för Shipwallet.
Piotr Zaleski, vd för Shipwallet. Foto: Shipwallet
Shipwallet, en jämförelseplattform för frakt inom e-handeln, tar in 2,4 miljoner kronor i riskkapital. Bolaget växer i raketfart och ska snart ta in mer kapital från ett större e-handelsbolag, enligt vd Piotr Zaleski.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Startupbolaget Shipwallets (NTL) tjänst har inte ens funnits tillgänglig i ett år. Ändå används den av flera stora e-handlare, däribland klädbolaget Odd Molly och Apoteket Hjärtat. Vidare har testprojekt påbörjats med flera andra stora e-handelsbolag.

”Vi kommer att gå från 40 000 transaktioner i månaden i dag till 400 000 i slutet på året”, säger bolagets vd och medgrundare Piotr Zaleski (NTL).

Tjänsten kan jämföras med Klarna Checkout, då den sparar användarens information och preferenser. Dessa används sedan för att rangordna de bästa fraktalternativen i slutet av transaktionsprocessen.

”E-handel är ju en trevlig upplevelse fram till frakten. Vår tjänst integrerar alla möjliga fraktbolag och presenterar deras produkter på bästa sätt. Vi använder en algoritm för att räkna ut vilka frakttjänster som är bäst för kunden, baserat på typ av produkt, var kunden bor, vilken tid på dygnet det är, med mera”, säger vd Piotr Zaleski.

Läs mer: Från taxi till lastbilar – nästa år börjar Uber med godsleveranser

De flesta frakttjänsterna ingår i Shipwallets platform: från de stora fraktbolagen som Postnord, DHL, Schenker och Bring, till budfirmor som Jetpack och Ryska posten. Även nykomlingar som Instabox och Budbee är med, liksom Postmates och Uber, när det gäller frakt från Sverige till utlandet.

”Vi integrerar med fraktbolagens publika API:er och behöver inga partneravtal för att kunna presentera dem på vår plattform”, förklarar vd:n.

Nu står det klart att Shipwallet även börjat ta in riskkapital för att förbättra produkten och så småningom ta steget utanför Sveriges gränser. Bolaget har just tagit in 2,4 miljoner kronor från den relativt okända affärsängeln Johan Frestadius, som tidigare drivit bolag inom oljehandel och i dag står bakom den lilla butikskedjan Bookbinders.

”Både internationella och inhemska vc-bolag har visat intresse för att investera i oss. Men vi har velat fortsätta utveckla produkten innan vi skalar upp och tar in pengar i en större runda”, säger Piotr Zaleski.

Han flaggar dock för att en av bolagets kunder inom några veckor ska bli delägare i bolaget.

”Det rör sig om en e-handlare som vi har starka band till”, säger han.

Shipwallet grundades 2013 av Piotr Zaleski, Patric Blixt, Ilia Mikhailov, Björn Alberts och Fredrik Schöön. I fjol hade bolaget ingen omsättning och redovisade en förlust på 2,5 Mkr.

”I år kommer omsättningen att landa kring 1,4 miljoner kronor”, säger Piotr Zaleski.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies