Annons

Guldregn över Kry-utmanaren Visiba – öppnar två kontor i utlandet

Visiba Cares vd och medgrundare Johan Gustafsson.
Visiba Cares vd och medgrundare Johan Gustafsson.
E-hälsoföretaget Visiba Care tar in 32 miljoner kronor och öppnar kontor i Norge och Storbritannien. Bolaget erbjuder en teknisk plattform som låter vårdbolagen utmana Kry och Min Doktor på egen hand. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det digitala vårdbolaget Visiba Care, med bas i Göteborg, har utvecklat en digital plattform för vård. Mjukvaran säljs till privata och offentliga vårdbolag som vill öppna egna digitala mottagningar i konkurrens med aktörer som Kry och Min Doktor. 

Bolaget uppger att de redan idag samarbetar med över hälften av alla Sveriges regioner och landsting, med kunder som Västra Götalandsregionen, Region Jönköping och Region Skåne.

Trots en snabb tillväxt är intäkterna fortfarande blygsamma och förlusten hög. 

Under räkenskapsåret som slutade i augusti 2017 växte Visibas omsättning med drygt 450 procent till 3,2 miljoner kronor, jämfört med föregående år. Förlusten landade samtidigt på 4,7 Mkr.

”Vi säljer ju mjukvara på licens till företag och offentliga organisationer. Och många av våra kunder är i en tidig fas av sin digitalisering. Men i år ska många av dom skala upp ordentligt, vilket vi hoppas ska leda till en snabb tillväxt för oss”, säger bolagets vd och medgrundare Johan Gustafsson.

Läs mer: Healthtech-bolaget Doctrin vinnare av Di Startup Tour 

Någon tillväxtprognos vill han inte ge. Men han uppger att antalet digitala vårdmöten på Visibas plattform ökat med 23 procent i månaden under det senaste året. 

Vi ska bli marknadsledande inom tekniska plattformar för digitala vårdmottagningar.

Johan Gustafsson menar även att man redan nu är Sveriges största underleverantör av generisk teknik för digitala vårdmottagningar. Och att man växer fort på sina övriga marknader i Norden och Storbritannien.

”Vi ska bli marknadsledande inom tekniska plattformar för digitala vårdmottagningar i de fem länder där vi är verksamma”, säger han.

Läs mer: Medtechinvesteraren: Marknaden är överhettad 

För att kunna fortsätta expandera tar bolaget nu in 31,5 Mkr i riskkapital i en nyemission.

”Pengarna ska användas till att stötta våra kunder och ta vara på alla förfrågningar som kommer in. Vi ska bland annat öppna kontor i Oslo, Norge och i Storbritannien. Vi ska även vidareutveckla den tekniska plattformen”, säger Johan Gustafsson och tillägger att Visiba inte räknar med att bli lönsamt förrän tidigast 2020.

Vi ska bland annat öppna kontor i Oslo, Norge och i Storbritannien.

Merparten av kapitalet kommer från investmentbolaget Blue som tar två platser i Visibas styrelse. 

”Visibas lösning är ett utmärkt exempel på hur innovationskraft och stark entreprenörsanda genom en skalbar plattform gynnar såväl bolagets kunder, en mer hållbar samhällsutveckling och människors hälsa och välmående”, säger Anders Jacobson, medgrundare och vd på Blue.

Läs mer: Södersjukhuset anmäler Natural Cycles för oönskade graviditeter 

Bland de övriga investerarna kan nämnas affärsänglarna Mattias Weinhandl och Lars Svensson samt de befintliga ägarna Simon Josefsson och Björn Mattsson. Simon Josefsson är även ängelinvesterare och var en av de första investerarna i it-säkerhetsbolaget Yubico.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer