Annons

Guldregn över Malmöbolaget – elsurfbrädan till Bransons paradisö

Malmöbolaget Radinns bräda finns nu på multimiljardären Richard Bransons paradisö.
Malmöbolaget Radinns bräda finns nu på multimiljardären Richard Bransons paradisö. Foto: Press.
Radinns elsurfbräda surfar vidare på investeringsvågen och tar in 20 miljoner från bland andra Sigma-profilen Dan Olofsson. Nu finns brädan också på Virgin-grundaren Richard Bransons paradisö.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Malmöbaserade Radinn tar in nytt kapital för att öka takten på produktionen av bolagets elsurfbrädor. 

20 nya miljoner kommer från befintliga och nya ägare, däribland finns techprofilen Dan Olofssons bolag Danir som nu går in med kapital i surfbolaget.

”Dan är med i nätverket, han sitter i Malmö och vi har aktieägare som känner honom. Han tycker att vi har en spännande produkt”, säger Calle Håkansson, vice vd på Radinn.

Läs mer: Malmöbolaget surfar på vågen och tar in 25 miljoner 

Radinns elektriska surfbräda är driven av jet-teknik och bakom tekniken finns både IoT-teknik och mjukvara. Bolaget har utvecklat sin surfbräda under flera år, med lyckade tester och småskalig produktion. 

Nu är tanken att öka produktionen för att få ut brädan bredare, marknaden är global, berättar Calle Håkansson.

Radinns surfbräda.
Radinns surfbräda. Foto: Press.

Under de senaste åren har flera svenska entreprenörer fått upp ögonen för elektrifiering av båtar och andra marina fortskaffningsmedel. Zounds petade grundare Konrad Bergström har med satsningen Xshore gått in i fältet.

Läs mer: Konrad Bergström: ”Man ska vara bångstyrig” 

Även uppstickaren Candela Speed Boat har kommit en bit på vägen med att få ut en el-båt som går längre sträckor.

Läs mer: Deras ”Teslabåt” ska göra havet fossilfritt – tar in nya miljoner

I dag satsar Radinn på sin surfbräda, men bolaget ser också eventuella möjligheter med att använda drivlinan till andra typer av fortskaffningsmedel på vatten. 

”Uppfinningen vi gjort är en drivlina i marint bruk, den har vi applicerat på surfbrädan. Sedan kan man tänka sig att drivlinan kan användas till annat. Nu har vi lyckats leverera en kvalitetsprodukt, så det finns massor man kan göra framåt, även om vi fokuserar på jet-boards just nu”, säger Calle Håkansson.

Just nu säljs elsurfbrädan direkt till konsumeter och återförsäljare. Radinn har också börjat testa uthyrning på utvalda platser i bland annat Australien, Miami och Necker Island, Virgin-miljardären Richard Bransons ö i Karibien.

”Vi har haft en relation med Richard Branson en tid och han gillar Radinn och vad vi står för. Necker är en perfekt plats för vattensporter och Radinn-brädor ska kunna lånas av Bransons gäster som besöker ön”, säger Radinns grundare Alexander Lind.

Länk till twitter
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer