Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Gyllenhammar backar startup med 100 miljoner

Finansmannen Peter Gyllenhammar investerar i Capcito. (Obs, bilden på Peter Gyllenhammar är gammal. Vi vet!).
Finansmannen Peter Gyllenhammar investerar i Capcito. (Obs, bilden på Peter Gyllenhammar är gammal. Vi vet!).
Miljardären Peter Gyllenhammar säkrar 100 Mkr i krediter till nya fin-techbolaget Capcito. Via företaget Galjaden investerar han samtidigt 5 Mkr i bolaget. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Startupbolaget Capcito vill göra det möjligt för småföretagare som ofta nekas lån hos storbankerna att enklare få tillgång till kapital genom deras långivartjänst. Med en egenutveckad teknikplattform och med stöd av finansmannen Peter Gyllenhammar vill bolaget erbjuda småföretagare möjlighet att ta lån på sina fakturor. 

Vd och medgrundare av Capcito är Michael Hansen. Han har de senaste tio åren varit aktiv investerare i tidiga skeden i ett flertal bolag, bland andra Goo Technologies och Resolution Games.

Peter Gyllenhammar har via sitt och Martin Hanssons fastighetsbolag Galjaden säkrat 100 Mkr som Capcito nu har möjlighet att låna ut.

”Vi ska kunna snurra de pengarna ganska snabbt så på ett år handlar det säkert om närmare någon miljard som vi kan låna ut”, säger Michael Hansen till Breakit.

Enligt bolaget kan det göra snabba kreditbedömningar genom att koppla ihop låneansökan med molnbaserade bokföringstjänster.

Capcito har hittills finansierats av grundarna men nu går även finansmannen Peter Gyllenhammar in med 5 Mkr i riskkapital via Galjaden. Pengarna ska i första hand användas för att marknadsföra Capcito.


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post