Annons

H&M:s och Ikeas textilfiberbolag planerar anläggning i Skåne

Tree To Textiles vd Sigrid Barnekow.
Tree To Textiles vd Sigrid Barnekow.
Textilfiberbolaget Tree To Textile, som ägs av H&M Group, Inter Ikea Group, Stora Enso och LSCS Invest, investerar 352 Mkr i en demonstrationsanläggning i Sverige. 77 miljoner kronor kommer från Energimyndigheten.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tree To Textile utvecklar en ny teknik för att producera biobaserade textilfibrer med låg miljöpåverkan till en attraktiv kostnadsnivå. Den nya fibern är en regenererad cellulosafiber producerad av förnybar och hållbart framställd råvara från skogen.

Målet är att göra hållbara textilfibrer tillgängligt för alla.

Läs mer: H&M:s bolagsportfölj växer – här är klädjättens 15 innehav 

”Vår teknik har potential att minska textilindustrins miljöpåverkan avsevärt. Med våra ägares stöd, innovativa agendor, kunskap och storlek bedömer vi att Tree To Textile kan spela en viktig bidragande roll för att göra textilindustrin hållbar globalt”, säger Tree To Textiles vd Sigrid Barnekow i ett pressmeddelande. 

Anläggningen kommer att byggas hos Stora Ensos pappersbruk Nymölla i skånska Bromölla och byggnationen startar våren 2021. Produktionskapaciteten blir 1500 ton fiber per år.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer