Annons

Vinstmaskinen Blocket växer igen

Pernilla Nissler, vd för Blocket
Pernilla Nissler, vd för Blocket
Vinsten faller för affärsområdet där Blocket ingår – men uppgår ändå till över 100 miljoner kronor för fjärde kvartalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I mediejätten Schibsteds rapport för fjärde kvartalet framgår att Sweden Marketplaces växer igen efter några svaga år. I affärsområdet ingår köp- och säljsajten Blocket, bostadssajten Qasa och bilsajten Bytbil.

Omsättningen ökade med 8 procent till 262 miljoner kronor främst till följd av stark utveckling i bilsegmentet. 

Resultatet för affärsområdet Sweden Marketplaces föll med 12 miljoner kronor till 105 miljoner kronor. Minskningen beror enligt Schibsted på investeringar i Blocket. Vinstmarginalen uppgick till 40 procent vilket kan jämföras med 48 procent för fjärde kvartalet 2018.

Läs även: Bilhandlarna skulle utmana Blocket – tvärvänder efter att ha bränt 100 miljoner

”Ett ökat fokus på hållbarhet i samhället skapar nya möjligheter för Blocket, allt fler konsumenter föredrar att återanvända befintliga varor snarare än att köpa nytt”, kommenterar Raoul Grünthal, Schibsteds Sverigechef.

Köp- och säljsajten Blocket har under flera år visat fina siffror. 2016 gick exempelvis mer än hälften av omsättningen till vinst. 

Men några år senare hade tillväxten stannat av och vinstmarginalen försämrats på grund av ökad konkurrens.

Läs mer: Hon ska vända Blockets svaga utveckling

Fjärde kvartalet 2017 var omsättningen marginellt högre än det senaste kvartalets omsättning, därefter föll den, och nu har den alltså återhämtat sig.


DiTv - Blocket förändrar: ”Skruvar under huven”:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer