Annons

Hackerattack mot Whatsapp drabbade även militär personal

Enligt uppgifter tidigare i veckan rör det sig om 1400 konton som ska ha blivit avlyssnade.
Enligt uppgifter tidigare i veckan rör det sig om 1400 konton som ska ha blivit avlyssnade. Foto: Karly Domb Sadof
Även myndighetspersoner och militär personal drabbades av hackerattacken mot Whatsapp – något som kan få stora politiska och diplomatiska konsekvenser.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Whatsapp skickade på tisdagen en stämning mot israeliska NSO Group för attacken i april-maj. Den riktade sig mot minst 1 400 användare. 

NSO framställer spionprogramvara som exklusivt säljs till regeringar. Bolaget förnekar att det ska ha haft något med attacken att göra.

Attacken ska särskilt ha riktat in sig på juridiska ombud, journalister, människorättsaktivister, politiska avhoppare, diplomater och andra statliga högre tjänstemän, enligt Bloomberg News.

Nu rapporterar Reuters att attacken även har riktat in sig mot myndighetspersoner och militär personal – något som kan få stora politiska och diplomatiska konsekvenser. Nyhetsbyrån hänvisar till källor nära Whatsapps utredning. 

Enligt källor kommer de drabbade bland annat från USA, Förenade Arabemiraten, Bahrain, Mexiko, Pakistan och Indien. 

(Finwire/Di Digital) 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer