Annons

Hajpade klockföretaget begärs i konkurs

Pål Borge medgrundare till bolaget Amina
Pål Borge medgrundare till bolaget Amina Foto: Jack Mikrut
Malmöbolaget Anima, som skulle ta upp kampen med Apple om uppkopplade klockor, begärs i konkurs. Bolaget har ett 60-tal anställda, enligt konkursansökan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Anima grundades av fyra tidigare Sony Mobile-anställda och utvecklingen av de smarta digitala klockarna har finansierats med riskkapital från den kinesiska elektroniktillverkaren Goertek.

Under 2017 landade omsättningen på drygt 37 miljoner kronor, men Anima gjorde en rörelseförlust på nära 127 miljoner. Klockorna har sålts under varumärket Kronaby.

Inte ens kapitaltillskott på flera hundra miljoner kronor från den kinesiska ägaren under de senaste åren har räckt för att ta bolaget till lönsamhet.

"Undertecknat bolag befinner sig på obestånd som ej är av tillfällig art och hemställer därför om att tingsrätten försätter sökanden i konkurs", skriver Animas styrelseordförande Peng Peng och vd Pål Borge i konkursansökan, som lämnades in till Malmö tingsrätt under onsdagsförmiddagen.

I ansökan uppges också att bolaget har ett 60-tal anställda.

Di Digital har utan framgång sökt bolagets representanter för en kommentar.

Läs mer: Så går det för smarta klockan från Malmö 

Läs mer: Malmöbolag utmanar Apple med smart klocka 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer