Annons

Hälften kvinnor i Stings nya startup-fält

De åtta bolagen som är antagna till Sting acceleratorprogram.
De åtta bolagen som är antagna till Sting acceleratorprogram. Foto: Kollage
Åtta nya startups får plats i affärsinkubatorn Stings acceleratorprogram. I vårens utvalda bolag är hälften av grundarna kvinnor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Intresset bland startupbolag att få plats i Stings acceleratorprogram är stort. Av 170 sökande antog Sting åtta startupbolag till sin sjätte omgång av Sting Accelerate

Till skillnad från tidigare omgångar har inte bara antalet sökande bolag ökat – även antalet kvinnliga grundare har ökat. Hälften av bolagen som antagits till vårens omgång har kvinnliga entreprenörer som grundare.

”Startfältet är starkt och vi är väldigt glada över de diversifierade teamen. Hälften av bolagen är grundade av kvinnliga entreprenörer, och det är en bra spridning på ålder och ursprung. Det ger en riktigt bra dynamik och bästa förutsättningarna för bra erfarenhetsutbyten i gruppen” säger Peo Nilsson, programansvarig affärscoach för Sting Accelerate, i ett meddelande. 

Läs även: Nio av tio riskkapitalinvesteringar går till en man

Samtliga deltagare i programmet tar emot en investering på 300 000 kronor från Propel Capital II, en fond med pengar från 18 affärsänglar knutna till Stings acceleratorprogram. Deltagarna kan även räkna med 20 veckors vägledning och coachning från änglarna som är knutna till fonden, bland dem välkända namn som Ludvig Linge och Carl Palmstierna och Magnus Bergman.

Deltagarna i programmet får även gratis kontorsplats på startuphubben SUP46 i centrala Stockholm. 


Vårens åtta bolag som antagits till Stings acceleratorprogram: 

Gaddr

Gaddr erbjuder universala vänförfrågningar och gör det upp till 25 gånger snabbare att lägga till och följa personer och företag i sociala medier.

Marqts 

Marqts är den smarta och sociala aktietjänsten. Marqts gör det enklare för dig som investerare, större eller mindre, att förstå finansiell information så att du kan ta bättre investeringsbeslut.

Match2One 

Match2One gör det lättare för annonsörer att göra automatiserade och hyper-riktade köp av annonsutrymmen, även kallat programmatic marketing.

Mi.tv

Mi.tv är Latinamerikas snabbast växande online och mobila tv-guide. Mi.tv är en tablå och social plattform som användarna har tillgång till kostnadsfritt.

Sniph

Sniph är en prenumerationstjänst för doft som gör det enkelt att upptäcka nya dofter. Företaget erbjuder leveranser på månadsbasis av 7 ml-flaskor.

Teleguru

Teleguru är en snabbt växande telekomsida som riktar sig mot den polska marknaden. Bland annat analyserar Teleguru abonnemang- och operatörstjänster och recenserar produkter.

Worldsmarathons

Worldsmarathons.com är den självklara startplatsen för alla långdistanslöpare från nybörjare till elit. I maratonkalendern kan löpare upptäcka nya utmanande lopp samt hitta all tänkbar information om evenemangen.

YouModels  

YouModels är en online plattform för att boka och hantera professionella modeller. YouModels unika sökmotor möjliggör för annonsörer att enkelt hitta och boka modeller utan att ha flera kontakter hos olika agenturer. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies