Annons

Hållbarhet största trenden när Sting stöttar 17 startupbolag

Sting tar in 17 nya startupbolag i vår.
Sting tar in 17 nya startupbolag i vår. Foto: Press
Hela 17 nya startupbolag tas in till Stings startup-program under våren. Majoriteten har hållbarhet som en uttalad del av sina affärsmodeller. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nu presenterar inkubatorn Sting vårens 17 nya företag till startup-programmen Sting Accelerate och Sting Incubate. Bland de nya företagen finns tjänster inom bland annat grön investeringsinformation, smart bildelning och interaktiv musik. En en trend bland bolagen är att majoriteten har hållbarhet som en uttalad del av sina affärsmodeller. 

Sedan starten 2002 har Sting, som finansieras av både privata och offentliga aktörer, stöttat över 270 startupbolag. Bland de tidigare företagen i programmen finns bland annat Karma och Sellpy. 

I år höjs investeringssumman som företagen kan få från Propel Capital till 400 000 kronor från tidigare 300 000. Förutom möjligheten till investering får företagen även hjälp med bland annat affärsutveckling, att söka finansiering och rekrytera medarbetare. 

Fredrik Rosengren som är coach på Sting säger de nya företagens affärsidéer sträcker sig från e-handel och digitala marknadsplatser till lösningar inom e-hälsa. Flera av företagen har också fokus på hållbarhet i sin affärsmodell.

I årtiondets första intag av nya företag är det rekordmånga företag som börjar i Sting. 

”Vi är särskilt glada över att två tredjedelar av bolagen har en kvinnlig medgrundare. Vi upplever ett starkt intresse för att komma in Stings program”, säger Karin Ruiz, coach på Sting.

Fotnot: Sting ägs av Stiftelsen Electrum. Bakom stiftelsen står både privata och offentliga aktörer: Stockholms stad, KTH, Ericsson, ABB, forskningsinstituten i Kista samt Kista Science City Företagsgrupp och Kista Science City Fastighetsägare.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer